Næsten 150 børn har tilbragt uge 27 på FC Holtes fodboldskole på Rudegaard Stadion. Foto: Anne Dahl Kristensen

Næsten 150 børn har tilbragt uge 27 på FC Holtes fodboldskole på Rudegaard Stadion. Foto: Anne Dahl Kristensen

Finter, fodbold og Sun Lollys på Rudegaard

Knap 150 drenge og én pige har i uge 27 brugt kræfterne på fodboldbanen til FC Holtes årlige fodboldskole

Af
Anne Dahl Kristensen

"Jeg har råd til tre is i dag, men jeg er startet med bare et købe en."

Klokken nærmer sig 10 torsdag formiddag. Det er næstsidste dag på FC Holtes fodboldskole, som er arrangeret for femte år i træk på Rudegaard Stadion. Dagens træning har været i gang i knap en time, og så er det selvfølgelig tid til en tiltrænkt ispause.

En gruppe af de yngre spillere har fundet vej til kantinen, hvor Tine Raabjerg, der er administrationschef i klubben, har taget stilling bag disken, og her har hun fast rutegang til fryseren, hvorefter hun langer den ene Sun Lolly sodavandsis efter den anden over disken til drengene. Is er i høj kurs på disse varme sommerdage.

Der skal da også rigeligt med væske til, og lidt sukker skader ikke. De 141 spillere, som udgøres af 140 drenge og én pige bruger nemlig hele dagen på at knokle rundt på fodboldbanerne, hvor der finpudses finter, scores mål og trænes teknikker. Alt sammen med et smil på læben.

Hyggelig skole

"Jeg hænger mig ikke så meget i, hvornår jeg skal have sommerferie, kun i forhold til den første uge i skolernes sommerferie. Den ligger fast hvert år, og den er et must, for der skal jeg være her på fodboldskolen," fortæller en glad administrationschef, Tine Raabjerg.

"Det er fedt at være her. Vi er omgivet af glade børn - og i år også af godt vejr. Det giver mig en stor glæde at komme her. Børnene hygger sig, og det gør jeg også. Jeg arbejder normalt på Dronninggårdskolen, så jeg kender mange af børnene i forvejen, og de øvrige kender jeg fra klubben, og det er fedt at se deres glæde og begejstring over fodbolden," forsætter hun.

Børnene selv er da heller ikke i tvivl. Til spørgsmålet om, hvad det bedste er ved at være på fodboldskole, lyder svaret:

"At kunne spille fodbold hele dagen og spise is."

Udover de umiddelbare reaktioner afspejler begejstringen sig også i fremmødet. Mange af børnene vender nemlig tilbage til fodboldskolen år efter år.

"Så vi må jo ramme plet med noget, ellers ville de ikke komme tilbage. Det er dejligt," fortæller Tine Raabjerg.

Fodboldskolen er åben for drenge og piger i årgangene 2004 til og med 2012, og de har været at finde på banerne omkring Rudegaard hver dag fra klokken 9-15. Og selvom der i hvert fald på de naturlige baner har været mere tale om en tør gulsvær end en frodig grønsvær, har varmebølgen ikke formået at sænke energiniveauet hos børnene.

Publiceret 06 July 2018 11:00