En borger forsøgte at få ællingerne ned fra tagrenden. Privatfoto

En borger forsøgte at få ællingerne ned fra tagrenden. Privatfoto

Drama ved iscafé: Ællinger forenet med andemor

Tirsdag eftermiddag udspandt der sig et mindre naturdrama ved passagen ved Madsens Iscafé i Birkerød

Af
Anne Dahl Kristensen

Naturen er skøn, selv når der er fare på færde.

Redaktionen har modtaget denne beretning fra Max Jensen i Birkerød, som tirsdag eftermiddag var vidne til et sandt naturdrama. Som børn skal vi alle hjælpes lidt på vej, og det var der heldigvis også barmhjertige borgere, der tirsdag kunne hjælpe andemor med.

Max Jensen skriver:

En and blev observeret gående tydeligt frustreret frem og tilbage i passagen ved samt til og fra udearealerne hos Madsen Is. Anden var meget støjende og ledte tilsyneladende efter sine unger, men i første omgang forgæves. De tilstedeværende personer prøvede at hjælpe andemor ved at lede på omliggende arealer, men heller ikke her var der ællinger at finde.

Men en af iagttagerne opdagede nu små ællinger i en tagrende i cirka seks meters højde direkte over passagen. Herefter blev det tydeligt, at andemor forsøgte at få sine ællinger til at forlade reden, men det var de åbenlyst ikke indstillet på. Et antal ællingehoveder kiggede ud, men ingen havde ikke lyst til at springe.

En medarbejder fra en af virksomhederne i ejendommen kravlede ud af et vindue og kom ud på taget over Madsen Is-forretningen. Herfra lykkedes det hende med en stige, at komme op på en terrasse en etage højere oppe. Udstyret med en papkasse ønskede hun at samle ællingerne op.

Men da hun nærmede sig ællingerne på ydersiden af terrassens gelænder, dristede den modigste ælling sig til at hoppe. Den hoppede så den ramte ind i bladene på vægvegetationen ud mod passagen og landede herefter uskadt på flisebelægningen nær sin mor.

Alle seks ællinger blev heldigvis forenet med andemor tirsdag eftermiddag. Privatfoto

Alle seks ællinger blev heldigvis forenet med andemor tirsdag eftermiddag. Privatfoto

Herefter fik de øvrige ællinger hurtigt mod til at gøre det samme. Alle seks ællinger kom udskadte ned til deres mor, hvor de med det straks holdt sig meget tæt til deres mor. Moren bevægede sig herefter over vejen til den nærliggende Catrinelystpark under bevogtning af iagttagerne.

Publiceret 11 July 2018 11:00