Albert Rudbeck Lindhardt er aktuel i den nye film 'Landet af glas', hvor han spiller hovedrollen som drengen Jas. Foto: Anne Dahl Kristensen

Albert Rudbeck Lindhardt er aktuel i den nye film 'Landet af glas', hvor han spiller hovedrollen som drengen Jas. Foto: Anne Dahl Kristensen

16-årige Albert fra Vedbæk er aktuel i ny fantasy-film

19. juli har familiefilmen 'Landet af glas' premiere, og heri medvirker Albert Rudbeck Lindhardt fra Vedbæk

Af
Anne Dahl Kristensen

Mange kan formentlig genkende ansigtet fra den anmelderroste dramafilm 'Der kommer en dag', hvor Albert Rudbeck Lindhardt havde hovedrollen som drengen Erik, der sammen med sin bror ender på børnehjemmet 'Gudbjerg'. Eller måske vækker ansigtet minder om julekalenderen 'Den anden verden', hvor den unge Vedbæk-borger også medvirkede i alle 24 afsnit.

Under alle omstændigheder er der i hvert fald mulighed for igen at opleve den unge skuespiller på det store lærred, når familie- og fantasy-filmen 'Landet af glas' har premiere 19. juli.

Albert har hovedrollen som drengen Jas, der bor alene på et nedlagt gartneri sammen med sin far, der er lastbilchauffør og derfor ofte er væk. En dag finder Jas en pige og en gammel dame, der skjuler sig i laden. De bor inde i skoven, men de kan ikke vende tilbage dertil. Jas vil gerne hjælpe dem, og han betror sig til sin bedste ven Isak. Snart kommer der dog et par agenter fra en hemmelig efterretningstjeneste og begynder at stille spørgsmål.

Noget på spil

Alberts seneste rolle i 'Der kommer en dag' var en meget seriøs rolle, og også i denne film er der alvor bag underholdningen. Og det tiltaler den unge mand.

"Det stiller jo krav til mig og min præstation, og det kan jeg godt lide. Denne film er virkelig et hjertebarn for Marie og Jeppe (instruktørerne,red.), og jeg kan godt lide, når der er noget på spil og folk brænder for det, som de er i gang med. Det giver ekstra energi, når tingene så også lykkes. Det er fedt," fortæller Albert.

Til hverdag går den 16-årige skuespiller på Nærum Gymnasium. Han har netop afsluttet 1.G, og tager hul på sit andet år som gymnasieelev efter sommerferien. Men skuespillet og filmbranchen har været en del af hans hverdag siden han var otte år gammel, hvor han første gang begyndte at lægge stemme til tegnefilm. Sidenhen har han fået tilbudt roller som skuespiller, og det er også den vej, som han gerne vil gå efter gymnasiet.

"Det er jo det, jeg kan, og nu har jeg været så heldig at komme lidt foran i processen. Det vil jeg gerne udnytte. Jeg vil gerne arbejde for at få en karriere inden for skuespil eller i hvert fald inden for branchen, måske alternativt som instruktør," fortæller han.

Skuespiller ved et tilfælde

Ifølge Albert selv har han ikke haft en mangeårig drøm om at blive skuespiller. Det er tilfældigvis sådan, vejen har formet sig for ham. Og så alligevel.

"Jeg fandt en dagbog forleden fra da jeg var barn, hvor jeg har skrevet, at min største drøm var at blive skuespiller. Så lidt må jeg jo have tænkt på det," fortæller han.'

Filmbranchen er da heller ikke helt ukendt for familien, selvom Alberts forældre ikke umiddelbart har nogen tilknytning dertil. Det har til gengæld hans storebror William Rudbeck Lindhardt, der i dag er 20 år gammel, og som har medvirket i blandt andet tv-serien Limbo og julekalenderen 'Tidsrejsen'. De to brødre har et stærkt bånd og kan nu også dele erfaringer som skuespillere.

Med til livet som skuespiller hører også det at blive genkendt på gaden. Og selvom det af og til sker, at Albert bliver forvekslet med sin bror William, er det rart med anerkendelsen, fortæller Albert.

"Jeg synes, det er dejligt, når folk sætter pris på det, man laver, og jeg får mange tilbagemeldinger fra folk specielt på de sociale medier," lyder det fra Albert.

Snart har publikum en ny film at forholde sig til, når filmen 'Landet af glas' har premiere. Det sker 19. juli 2018, hvor man altså kan opleve den unge, lokale Vedbæk-borger i hovedrollen.

Landet af glas

    Premiere 19. juli

    Instruktører: Marie Rønn og Jeppe Vig Find

    Støttet af Filmværkstedet og distribueres af Scanbox Entertainment

Publiceret 18 July 2018 11:00