Flere borgere i Rudersdal støtter et forældreløst barn sammenlignet med for fem år siden. Pressefoto: Peter Kaeser

Flere borgere i Rudersdal støtter et forældreløst barn sammenlignet med for fem år siden. Pressefoto: Peter Kaeser

Flere borgere i Rudersdal støtter forældreløse børn

952 borgere i Rudersdal får sommerpost fra det fadderbarn, de støtter gennem SOS Børnebyerne. Og det er flere end for fem år siden

952 indbyggere i Rudersdal Kommune er blandt de næsten 40.000 danskere, som i løbet af sommermånederne vil få en ganske særlig nyhed i postkassen. De vil nemlig modtage et brev med nyt om det udsatte barn eller den børneby, de støtter via SOS Børnebyerne. I brevet kan de læse, hvordan det går med barnet eller den børneby, de støtter.

Sammenligner man med for fem år siden, er det blevet mere populært i Rudersdal at støtte forældreløse eller udsatte børn i en børneby. For fem år siden støttede 796 indbyggere i kommunen et fadderbarn eller en børneby via SOS Børnebyerne, mens der i år er hele 952 faddere i Rudersdal Kommune. Det er en stigning på 20 procent, fremgår det af en pressemeddelelse.

”Mange danskere vælger at støtte organisationer som SOS Børnebyerne, hvor man hjælper ét enkelt barn eller en gruppe af børn for eksempel i en børneby. Når man kan følge barnet eller børnene, så er det nemlig tydeligt at se, at man rent faktisk er med til at ændre et barns liv til det bedre,” siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne.

På landsplan er antallet af faddere også steget. I 2013 havde SOS Børnebyerne 34.184 faddere, mens der i år er 40.000 danskere, der er fadder og hjælper forældreløse og udsatte børn gennem SOS Børnebyerne.

adk

Om SOS Børnebyerne

    Som SOS-fadder hjælper du et forældreløst eller udsat barn til et nyt liv og en tryg barndom i en SOS-børneby.

    Uden for børnebyerne samarbejder SOS Børnebyerne med sårbare familier for at forhindre, at fattigdom splitter familien ad og efterlader børnene alene.

    SOS Børnebyerne havde rekordår i 2018 og indsamlede hele 234 millioner kroner til arbejdet for verdens mest udsatte og sårbare børn.

    SOS Børnebyerne arbejder i 135 lande og territorier og hjælper på verdensplan ca. 1,6 mio. børn og voksne.

    Bliver man fadder, hjælper man et forældreløst eller udsat barn i et udviklingsland. Barnet får en omsorgsfuld SOS-mor og et nyt hjem i en SOS-børneby. Støtten sørger for, at barnet får en tryg og kærlig opvækst, mindst tre daglige måltider og en solid uddannelse.

Publiceret 20 July 2018 10:00