Børnene giver sig fuldt ud til løbet.

Børnene giver sig fuldt ud til løbet.

Danmarks største Mini Triatlon for børn finder sted i Rudersdal

Ironman Stephan Martinussen arrangerer for sjette år i træk MINITRI for børn

”Kan dit barn svømme, cykle og løbe? Så er MINITRI måske noget for jer!” Sådan lød det første år i 2013 på MINITRI plakaterne. MINITRI er triatlon for børn og holdes i år for sjette gang i træk, søndag, d. 12. august 2018 i Holte på Skovly Skolen.

Alt er baseret på frivillige kræfter og en kæmpe indsats fra Stephan Martinussen, der er manden bag. MINITRI opstod fordi, Stephan, der selv lavede Ironman, ville melde sin søn, Victor til et tri-stævne også. Han kunne dog ikke finde noget, så han lavede det selv. Der kom 200 børn.

Siden hen er stævnet vokset til Danmarks største af sin slags, og der kommer børn og unge fra det meste af landet.Ligeosm stævnet har opbakning fra Rudersdal Kommune, og gode lokale sponsorer.

For et par år siden blev Stephan nomineret til Nordea’s pris for Ildsjæle.

”MINITRI startede som en sjov ide – den viste sig at være god. Opbakning og tilslutning har fra start været stor. Med dette års stævne er skabt mere end 1.700 MINITRI-atleter over 6 år. Triatlon er i mine øjne for alle; om det er ironman, børnetri på små racere eller med blomster-cykelkurv – sejren og lykken at løbe over målstregen er den samme. Og det er det, MINITRI handler om. Det er børnenes dag, og som arrangør har jeg ville skabe de bedste rammer for dem. Jeg er vanvittig stolt af MINITRI-atleterne. Dagen er helt særlig og stævnepladsen emmer af spænding, glæde, jubel og alt, hvad sportens verden ellers byder på”

Stephan Martinussen, arrangør af MINITRI

Løbet

Igen i år er flere hundrede unge atleter tilmeldt. De er i aldersgruppen 6-8 og 9-12. I alt forventer vi 14-1500 mennesker på stævnepladsen.

De små (6-8 år) laver et race med:

25 m. svøm, 3 km cykling, 1 km løb

De store (9-12) laver et race med:

100 m. svøm, 6 km cykling, 2 km løb

De løber alle med time-tracking, men tiden er ikke den vigtige – det handler om at genemføre. Alle der kommer i mål på dagen vinder – medaljerne er store og flotte, og præmierne trækkes der lod om.

MINITRI kan lade sig gøre på dagen, fordi mere end 60 frivillige officials står tidligt op søndag morgen og støtter op om en sportsdag for børn og så selvfølgelgi på grund af StephanMartinussens store indsats.Mere info kan findes om MINITRI på enten website: www.minitri.dk eller facebook: https://www.facebook.com/minitriatlet/?fref=ts

Publiceret 08 August 2018 10:45

SENESTE TV