Mange mennesker var mødt fra start, da der fredag var Birkerød Kulturnat, og mange flere kom til i løbet af aftenen. Foto: Anne Dahl Kristensen

Mange mennesker var mødt fra start, da der fredag var Birkerød Kulturnat, og mange flere kom til i løbet af aftenen. Foto: Anne Dahl Kristensen

SE BILLEDERNE: Trængsel i gaden til Birkerød Kulturnat

Efter en regnfuld start blev årets kulturnat i Birkerød et stort tilløbsstykke

Af
Anne Dahl Kristensen

Det så sort ud til at begynde med. For først på eftermiddagen ifredags trak de mørke skyer sammen over Birkerød, og kort inden den officielle åbning af Birkerød Kulturnat 2018 ramte en stor regnbyge da også byen. Men nærmest på klokkeslæt ramte de sidste dråber gaden kl. 17.00, da Vedbæk Garden lagde tonen an og åbnede Kulturnatten.

Formanden for kommunens Kultur- og Fritidsudvalg, Kristine Thrane (S) kunne herefter tage ordet og byde officielt velkommen med en tale, hvori hun fremhævede de mange frivillige kræfter, som hvert år bliver lagt i projektet. Ligeledes sagde formanden for Kulturparaplyen, Jack Otto Kristensen et par ord og bød velkommen, inden gæsterne begyndte at myldre ud i gaderne.

Det er Kulturparaplyen, der står for at arrangerere Birkerød Kulturnat. Og de samarbejder med en masse aktører, blandt andet Mantzius, Birkerød BIbliotekernem, Birkerød Handelsstandsforening og Rudersdal Kommune. Og i takt med, at solen kom frem kort efter åbningen, begyndte flere og flere gæster også at lægge vejen forbi Birkerød Hovedgade samt Birkerød Kongevej og Mantzius, der ved samme lejlighed kunne fejre 150 års jubilæum.

Det er da også en glad formand for Kulturparaplyen, der mandag formiddag kan gøre status på aftenen.

"Der kom rigtig mange mennesker, og det er vi selvfølgelig rigtig glade for. Vi startede med lidt regn, og der kom også lidt til sidst, men borgerne er seje, og de blev i gaden i stedet for at gå hjem og se tv. Det sætter vi stor pris på," siger Jack Otto Kristensen og tilføjer:

"Aftenen var fyldt med gode arrangementer, og der var mange besøgende langt de fleste steder. Personligt satte jeg stor pris på Mantzius´afslutningskoncert, og jeg synes i det hele taget, at de havde et meget flot og varieret jubilæumsprogram. Men jeg må også rose alle butikkerne, der har overgået sig selv i år med mange flere aktiviteter end hidtil. Det er virkelig flot."

Blandt de besøgende var mennesker i alle aldre, og der var aktiviteter for alle aldersgrupper. Børnene beundrede brandbilen fra Nordsjællands Brandvæsen og tegnede i Hovedgaden. De voksne lyttede til musik, så på kunst og fik en snak med venner og bekendte i gaden. Der var musik, god stemning og kultur. Og foreninger, butikker og frivillige i alle afskygninger havde noget at byde ind med dagen.

Se flere billeder på rudersdalavis.dk

Publiceret 10 September 2018 11:30