Borgmester Jens Ive (V) holdt tale ved åbningen. Pressefoto

Borgmester Jens Ive (V) holdt tale ved åbningen. Pressefoto

Daghjem Skovvang er nu indviet

Tirsdag kunne borgmester Jens Ive officielt klippe den røde snor og markere indvielsen af det nye daghjem

Af
Anne Dahl Kristensen

Et dobbelthus i ét plan. Det er nogenlunde det omfang, som det nye daghjem Skovvang svarer til. Byggeriet har stået på siden oktober 2017, og tirsdag kunne det endelig indvies til glæde og gavn for de borgere med en demenssygdom, som fremover kommer til at gøre brug af stedet.

Daghjemmet ligger overfor Plejecenter Frydenholm, og indvielsen tirsdag markerede samtidig afslutningen på en række byggerier på stedet.

I første omgang blev Æblehaven med 24 plejeboliger indviet og taget i brug tilbage i 2002. Siden fulgte ombygningen af plejehjemmet Frydenholm, hvor de 59 plejeboliger kunne tages i brug i april 2016. Her blev den gamle villa på stedet også renoveret fra ende til anden og huser nu daghjemmet Frydenholm.

I den nye bygning vil der være plads til to grupper af borgere samtidig. Nemlig otte borgere på daghjemmet Skovvang i den ene ende samt Vandreklubben og Aktivgruppen i den anden ende. Dermed kommer stedet til at danne rammen om en række aktiviteter for både yngre og ældre borgere med en demenssygdom.

"Kommunalbestyrelsen søger med dette, at være på forkant med at skabe meningsfulde tilbud til forskellige grupper af borgere med forskellige behov. Denne nye bygning kan huse dobbelt så mange daglige gæster som det daværende Kernehus kunne," sagde borgmester Jens Ive i sin tale ved åbningen tirsdag.

Publiceret 12 September 2018 13:00