Der er travlt hos Lyngby Tryk, hvor PYT-bogen bliver produceret. Fem oplag og knap 1.000 eksemplarer er det foreløbig blevet til. Arkivfoto: Anne Dahl Kristensen

Der er travlt hos Lyngby Tryk, hvor PYT-bogen bliver produceret. Fem oplag og knap 1.000 eksemplarer er det foreløbig blevet til. Arkivfoto: Anne Dahl Kristensen

PYT-bog sender 30.000 kr. til børnehospice

Overskuddet fra Henrik Høyer-Hansens populære PYT-bog har resulteret i et flot bidrag til børne-hospicet i Hellerup. Og nye tiltag er på vej

Af
Anne Dahl Kristensen

Hvad der startede som et beskedent privat hobby-projekt begynder nu at gribe om sig. Men vel at mærke på den gode måde.

Som tidligere omtalt i Rudersdal Avis udgav Henrik Høyer-Hansen fra Holte i foråret sin lille PYT-bog, der indeholder 75 'Jamam´s' . 75 ordsprog med det ene budskab, at man ind imellem skal kunne sige pyt til de ting, som i virkeligheden ikke betyder det store.

"Det er jo ikke et videnskabeligt værk, men det er tænkt som en folkelig oplevelse. Det er et forsøg på at gøre mennesket og verden bedre. Det handler om, at man lærer at sige 'pyt' og ikke altid tager tingene så tungt," fortalte Henrik Høyer-Hansen ved udgivelsen af bogen.

"Men man skal selvfølgelig forstå ordet 'pyt' rigtigt. For det betyder absolut ikke, at man skal være ligeglad med tingene. Det handler om, at man ikke skal give sig selv unødige bekymringer. Hvis sønnen laver en bule i bilen, så siger jeg pyt, for sket er sket, og det er ikke en tilstand, som jeg kan gøre noget ved - udover at køre bilen på værksted. På den måde mener jeg, at det lille ord 'pyt' kan være med til at gøre mennesket bedre," lød det videre fra Henrik Høyer-Hansen.

Velgørende formål

Det budskab er der blevet taget rigtig godt imod. Til at begynde med var planen, at bogen skulle deles ud til nære venner og bekendte. Men det første oplag på beskedne 25 bøger har nu udviklet sig til næsten 1.000 solgte bøger fordelt over fem oplag. Og da overskuddet går ubeskåret til børne- og ungdomshospicet Sankt Lukas Stiftelsen i Hellerup, er der nu også 30.000 kr. på vej til dem.

"Jeg har selv boet i nærheden af Sankt Lukas Stiftelsen og ved, hvilken forskel de gør, ligesom jeg har oplevet såvel forældre som børn, der er blevet ramt af alvorlig sygdom. Derfor vil jeg gerne støtte det formål," forklarer forfatteren om baggrunden for netop at sende pengene til Sankt Lukas Stiftelsen.

Foruden det velgørende formål får Henrik Høyer-Hansen også mange positive tilbagemeldinger på sit projekt. Og udover at øge oplaget har han også en lidt speciel udgave af bogen på vej.

"Der kommer en juleudgave af bogen, som indeholder 24 røde sider med nye ordsprog. Blandt andet med citater (Jamams) fra Benny Andersen og et udvalg af de mange ordsprog, som er modtaget på e-mail fra borgere i Rudersdal kommune," fortæller forfatteren.

Om PYT-bogen

Kan købes hos:

  Mogens Funchs Boghandel i Holte

  Bog & Ide på Nærum Vænge Torv

  Holte Vinlager Kongevejen 333

  Cafe Emil, Holte Midtpunkt

Salget af bogen går ubeskåret til Sankt Lukas Stiftelsen i Hellerup, og frivillige bidrag kan sendes til:

  Jyske Bank, Reg nr 5010

  Konto Nr. 1231715

  Tekst: 1019 Pyt Bog

Publiceret 13 September 2018 11:30

SENESTE TV