Wish versus will concept words on blackboard

Wish versus will concept words on blackboard

Erhvervsuddannelserne i rampelyset

Af
Anne Dahl Kristensen

Der har længe været fokus på erhvervsuddannelserne i et forsøg på at få flere unge til at gå den vej uddannelsesmæssigt. Senest annoncerede regeringen i sidste uge, at de vil bruge to milliarder kroner over fire år på at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse.

Tilbage i 2016 blev initiativet og forældreindsatsen 'Ditbarnsfremtid' udviklet i 2016 af de fem regioner og en række samarbejdspartnere. Siden er indsatsen blevet forlænget, fordi det stadig er aktuelt at udfordre forældres holdninger til erhvervsuddannelserne. Og Ditbarnsfremtid har en klar mission om at få endnu flere forældre til at interessere sig for erhvervsuddannelserne.

Læs også historien om Valdemar Rømer fra Vedbæk der ville være læge, men nu er ved at uddanne sig til kok og drømmer om at åbne egen restaurant på rudersdalavis.dk

Tal med dit barn om uddannelse

    Ditbarnsfremtid giver her en række gode råd til uddannelsessamtalen med dit barn.

    Snak om interesser fremfor uddannelser: Hvad optager ham/hende i skolen eller fritiden? Hvad er dit barn god til, socialt? fagligt?

    Fortæl din egen historie: Fortæl om din egen karrierevej og de overvejelser og dilemmaer, du har stået overfor. Det er normalt at have tvivl, og lad de unge vide, at de ikke står alene på vejen til valg af uddannelse.

    Tag en test og tal om resultatet: På www.ug.dk kan dit barn tage en test, der hjælper jer på vej mod den rette uddannelse. Tag testen sammen med dit barn og husk, at du højest sandsynlig er den, der kender din søn eller datter allerbedst, og kan komme med værdifulde input, som han eller hun måske slet ikke har overvejet.

Kilde: ditbarnsfremtid

Publiceret 20 September 2018 10:30

SENESTE TV