Lørdag 22. september finder Alzheimerforeningens landsdækkende indsamling sted til fordel for demensramte, og du kan også møde indsamlere på gaderne i Holte og Birkerød. Pressefoto

Lørdag 22. september finder Alzheimerforeningens landsdækkende indsamling sted til fordel for demensramte, og du kan også møde indsamlere på gaderne i Holte og Birkerød. Pressefoto

Demens kræver støtte, forståelse og håb

Lørdag 22. september går Alzheimerforeningens frivillige på gaden i Birkerød og Holte for at samle ind til mennesker med demens

Kender du nogen med demens eller støder du nogle gange på mennesker med demens i din hverdag? Chancen for at du gør er høj, for lige nu er omkring 500.000 danskere berørt af demens - enten fordi de selv har sygdommen eller er nære pårørende til én med en demenssygdom.

Og hvis du kender nogen med Alzheimers eller en anden demenssygdom inde på livet, ved du også, at det er en af de mest opslidende sygdomme der findes - både for de pårørende, og den der er ramt:

"Når demens rammer, er det en omvæltning for alle i familien. Man siger farvel til meget af det velkendte og goddag til en helt ny livssituation, der desværre oftere bliver mødt med fordomme end forståelse. Og der er ingen vej tilbage, for der findes ingen kur mod demens -ikke endnu. Men som vi senest så i Demensugen på TV2, så er det altså muligt at leve et godt liv med demens - det kræver blot støtte, forståelse og håb," fortæller formand for Alzheimerforeningen, Birgitte Vølund i en pressemeddelelse.

Det største ønske er en kur

Når hundredvis af frivillige går på gaden i over hele landet, lørdag 22. september, kan du være med til at vise din opbakning ved at støtte Alzheimerforeningens forskningsaktiviteter og det daglige arbejde for at hjælpe mennesker med demens og deres pårørende.

"Mit største ønske er, at der kommer en kur en dag. Hvis ikke for mig, så for andre i fremtiden. Derfor håber jeg, at der vil blive samlet en masse ind til forskning i demens," fortæller Birger Veber, der fik konstateret Alzheimers sygdom for to år siden, da han var 63 år.

"Når man får demens, mister man meget af sin frihed. Man er afhængig af andre mennesker hele tiden. Det er svært. Derfor betyder det rigtig meget for mig - og min kone - at der findes tilbud, hvor jeg stadig kan komme ud og opleve noget, og hvor folk forstår mig og min situation," fortæller Birger.

Indsamlerne er på gaden lørdag kl. 11-14.

Læs mere på www.huskedagen.dk, hvor du også kan melde dig som indsamler.

Publiceret 21 September 2018 10:00

SENESTE TV