Onsdag blev der lavet sushi. Pressefoto

Onsdag blev der lavet sushi. Pressefoto

Ny Holte Skole satte fokus på piger

I forbindelse med FNs Internationale Pigedag har Ny Holte Skole i ugens løb sat fokus på piger igennem flere aktiviteter

Af
Anne Dahl Kristensen

Sushi. Besøg af Bubber og en ny skoleleder. Det er nogle af de aktiviteter, som igennem ugen har fundet sted på Ny Holte Skole. Alt sammen er det sket med det formål at sætte fokus på piger i verden.

Ny Holte Skole har nemlig et samarbejde med PlanBørnefonden, og da det samtidig var FNs Internationale Pigedag torsdag var det oplagt et bruge tiden op til efterårsferien på disse aktiviteter.

Onsdag stod i gastronomiens tegn. Her besøgte Letz Sushi nemlig 7. klasse, hvor der foruden at blive produceret sushi også blev talt om bæredygtighed. De velsmagende sushiruller blev efterfølgende solgt i spisefrikvarteret, og pengene blev selvfølgelig samlet ind til den skolens samlede donation til PlanBørnefonden.

Torsdag havde skoleleder Søren Watt overladt titlen som skoleleder til en af skolens elever. Ligesom det skete mange andre steder i verden, tog den pågældende pige magten for at sætte fokus på kvinders rettigheder.

Fredag havde skolen besøg af Bubber, der fortalte om sit besøg på Kap Verden, og samtidig var han med til at sætte gang i skolens motionsløb, hvor eleverne også samlede ind.

I ugens løb har Linn Jensen og Christoffer Langetoft fra 9.X været i praktik på Ny Holte Skole og i PlanBørnefonden, hvor de blandt andet har været med til at planlægge motionsløbet, skaffe sponsoropgaver og lavet diploner, bannere og skilte.

"Jeg synes, at vi har lært meget den her uge. Både om hvad det kræver at arrangere en begivenhed som motionsdagen, men også om de vilkår, som børn lever under i Afrika. Det har været dejligt at arbejde for, at børn på vores egen alder får en skole, så de kan lære noget og få en uddannelse," fortæller Linn Jensen.

"Det har været interessant at se, hvordan skolen fungerer indefra – og det har været fedt at være med til at arrangere en stor begivenhed og på den måde arbejde for en god sag," tilføjer Christoffer Langetoft.

Publiceret 12 October 2018 16:00

SENESTE TV