En Foil kan flyve i næsten al slags vejr

En Foil kan flyve i næsten al slags vejr

Torsdag er det årets dragedag i Dyrehaven

Der er noget grundlæggende fascinerende ved at få en drage til at flyve og for nogle fortsætter den fascination hele livet. Det har den gjort for Lars Hansen, der hvert år er klar på Eremitagesletten til årets Dragedag

”Alle har prøvet det som barn, men nogle ved bare ikke, hvornår man skal stoppe.

På den anden side, hvorfor skulle man også det…,” spørger Lars Hansen retorisk. Han er vild med at flyve med drage og den 20. oktober står han igen klar på Eremitagesletten med sine spektakulære drager, når årets dragefestival fylder himlen over Dyrehaven med et væld af drager i flotte farver og former.

Som barn var Lars Hansen glad for at flyve med drage og han prøvede også bygge sine egne drager, så da han selv fik børn, så skulle de selvfølgelig også prøve at flyve med drage. Det viste sig at være mindst lige så sjovt, som da han selv var barn, faktisk blev han så grebet af det, at han meldte sig ind i Sjællands Drageklub, der er en forening for drageentusiaster og amatører, der synes at det er sjovt at flyve med drager og ikke mindst at bygge og sy dem selv.

”Jeg begyndte at sy drager i 2008, og blev guidet godt på vej af de andre i klubben. Man kan lære meget ved at mødes til fællesflyvning, workshops eller besøge dragefestivaller,” fortæller Lars Hansen.

Byg din egen drage

Selv deler han også gerne ud af sine erfaringer, og hvis man selv vil prøve at bygge en drage, så anbefaler Lars Hansen en slædedrage.

”Det er den perfekte workshop drage til børn. Den kan næsten altid flyve, er utrolig nem at lave, billig, og så kan man pynte eller male på den. Man kan købe materialer hos www.drageriet.dk, eller man kan bruge et par blomsterpinde og en stor plastiksæk hvis det skal være helt billigt, siger Lars Hansen.

Byg din egen Slædedrage

Dragetips

Hvis man ikke selv har mod på at byggen en drage, men hellere vil købe en, så har Lars Hansen også et par anbefalinger.

Han deler drageren op i tre kategorier Børnedrager, løftedrager og styrbare drager.

Børnedrager

”Børnedrager er små 1-linede drager. Jeg vil anbefale en Delta drage , der kan flyve i mange vind situationer. Den er stor og flot og nem at flyve.

Det kan kun blive en succesfuld dragedag for børnene.”

Løftedrager

Skal man derimod løfte nogle ting, så som et kamera, en bamse eller andet linepynt, så er en løftedrage det helt rigtige valg. En af de helt store attraktioner hos børnene, når Lars Hansen er ude og flyve til arrangementer eller dragefestivaller, er når de kan få deres bamse kastet ud med faldskærm.

Det går i alt sin enkelthed ud på at spænde en faldskærm på ryggen af bamsen og sende den afsted op med en dragefærge.

Styrbare drager

”Mange synes det er sjovest med en styrbar drage, og her kan man købe rigtig meget skrammel. Min anbefaling er en styrbar foil som denne her. Den har ingen stænger, der kan knække, den er let at samle (folde ud), den er nem at starte (kræver ikke nødvendigvis en medhjælper), og alt efter størrelsen kan man også mærke det i armene (det synes fædrene som regel er fedt)”

Publiceret 15 October 2018 11:30