Arkivfoto

Arkivfoto

Formanden er også tilfreds: "Stort skulderklap til lærere og skoleledelse"

Tilfredsheden falder fra børnehaveklasse til 9. klasse. Vi skal arbejde behårdt på at ændre det, siger formand

Af
Mikkel Brøgger Petersen

SKOLE Hos børne- og skoleudvalgsformand, Daniel E. Hansen (V), sporer man glæde over den seneste forældretilfredshedsundersøgelse, som er en forbedring i forhold til den tidligere undersøgelse.

Men han ser også gerne forbedringer, når det kommer til lektiehjælp, faglig fordybelse og et generelt fald i tilfredsheden fra børnehaveklassen til 9. klasse.

"Det er glædeligt at konstatere, at forældrenes tilfredshed med skolerne er stigende og højere end landsgennemsnittet. Det er et stort skulderklap til både lærere og skoleledelse og bekræfter mig i, at vi har gode skoler i Rudersdal," siger han.

Forældretilfredsheden med arbejdet med at få børnene til at føle sig trygge og glade ligger på 4,1 ud af fem, hvilket er højest i undersøgelsen.

"Det er et godt fundament for elevernes læring. Elevtrivslen er rigtig vigtig, og derfor er det godt, at resultatet er så positivt," siger han.

Ikke optimal form

Til gengæld kniber det med den faglige fordybelse og lektiehjælpen, som ligger på 3,4 ud af fem.

"Resultatet er på linje med den landsdækkende udvikling. Det er elementer fra folkeskolereformen, og jeg tror, at resultatet er udtryk for, at de endnu ikke har fundet deres optimale form. Det skal der arbejdes med," siger han.

Undersøgelsen viser også et markant fald i tilfredsheden, jo højere op på klassetrinnet, man kommer.

"Det er desværre en tendens, som man ser på alle skoler i Danmark, og personligt synes jeg, det er en betydelig udfordring, der må og skal gøres noget ved. Vores skoler arbejder benhårdt på at vende udviklingen," siger formanden.

I et notat fra forvaltningen står, at resultaterne af undersøgelsen "bruges som afsæt for arbejdet med at styrke skole-hjem-samarbejdet, herunder at øge kommunikationen og dialogen, hvor undersøgelsen peger på behov for det".

Samtidig forventer forvaltningen, at skolebestyrelserne følger op på de nødvendige områder.

Publiceret 17 October 2018 11:45