Det er slut med at gå på biblioteket i Birkerød fredag og lørdag efter kl. 18.00. Arkivfoto

Det er slut med at gå på biblioteket i Birkerød fredag og lørdag efter kl. 18.00. Arkivfoto

Efter ballade på biblioteket: Nu lukkes der for selvbetjent adgang

Det er slut med at gå på biblioteket uden for den normale åbningstid i weekenderne på Vedbæk- og Birkerød Biblioteker

Af
Anne Dahl Kristensen

Vinteren nærmer sig, og dermed søger unge også indendørs. Det får nu konsekvenser på to af kommunens biblioteker.

Som det flere gange har været omtalt i Rudersdal Avis har der længe været problemer med unge bruger især Vedbæk og Birkerød Biblioteker som opholdssted, når de samles om aftenen og i weekender. Gruppen af unge er støjende og generer de øvrige brugere af biblioteket, og tilbage i slutningen af september fandt der sårgar en decideret voldsepisode sted, da en 62 årig mand blev tildelt knytnæveslag og spark, da han bad en gruppe unge om at dæmpe sig.

Blandt andet på den baggrund har politikerne endnu engang fået til opgave at forholde sig til sagen. Og på onsdagens møde i kultur- og fritidsudvalget var der lagt op til, at man nu lukker den selvbetjente adgang på Hovedbiblioteket i Birkerød og Vedbæk Bibliotekscenter fredage og lørdage kl. 18-22.

Der har i den seneste tid været iværksat et samarbejde med SSP og Gadeteamet, men effekten har ikke været tilstrækkelig, hvorfor man nu indskrænker adgangen.

"Biblioteket har siden februar haft et godt og tæt samarbejde med Ung i Rudersdal ved SSP og Gadeteamet, som starter deres vagter på Hovedbiblioteket og runderer på alle vagter, ligesom de har haft et særligt forkus på vedbæk. Samarbejdet har haft effekt, men desværre ikke fjernet udfordringerne helt," fremgår det af sagsfremstillingen på dagsordenen.

Det betyder, at de to biblioteker fremover kun har åbent frem til klokken 18.00. Den nye ordning kommer til at gælde frem til 30. april 2019, da problemerne med grupper af unge er værst i vinterhalvåret. Derefter skal der fremlægges en evaluering for kultur- og fritidsudvalget, som igen skal se på sagen.

Problemerne har som sagt været koncentreret om Birkerød og Vedbæk, og der kommer i den forbindelse heller ikke til at ske ændringer for den selvbetjente adgang på Nærum Bibliotek og Holte Bibliotek.

Publiceret 14 November 2018 11:00

SENESTE TV