Jørgen Schunck døde 21. april 2018. Det var dagen efter, at han fyldte 95 år. Nu får han en plads i Gl. Holte opkaldt efter sig. Arkivfoto

Jørgen Schunck døde 21. april 2018. Det var dagen efter, at han fyldte 95 år. Nu får han en plads i Gl. Holte opkaldt efter sig. Arkivfoto

Jørgen Schunck får sin egen plads i Rudersdal

Byplanudvalget godkendte onsdag formiddag at opkalde en plads ved Malmbergsvej i Gl. Holte efter afdøde Jørgen Schunck

Af
Anne Dahl Kristensen

Jørgen Schunck var en markant personlighed. Først i det tidligere Søllerød Kommune og efterfølgende i Rudersdal Kommune. Det stod klart, da han tidligere i år, nemlig 21. april, døde dagen efter sin 95 års fødselsdag.

På redaktionen på Rudersdal Avis tikkede talrige mindeord ind, ligesom flere borgere stod i kø for at sige et par ord om Schunck.

Jørgen Schunck var skoleinspektør på det tidligere Holte Gymnasium, ligesom han var socialdemokratisk medlem af kommunalbestyrelsen i Søllerød Kommune i perioden fra 1958 til 1985. Han var ligeledes formand for den socialdemokratiske gruppe samt viceborgmester i årene 1970 til 1985.

Ikke mindst havde Jørgen Schunck stor indflydelse på udviklingen af de almene boliger i lokalområdet. Han var således formand for Søllerøds fem boligselskaber fra 1974 og frem til 2004.

Almene boliger til alle

Under denne titel kæmpede han en ihærdig kamp for, at der blev opført almene boliger i kommunen, og blandt andet på den baggrund blev han også senere udnævnt som æresmedlem af Boligkontoret Danmark.

Netop derfor får han opkaldt en plads til ære for sig. Og pladsen ligger selvfølgelig klods op ad en almennyttig boligforening. Det er nemlig pladsen ved Skoleparken på Malmbergsvej i Gl. Holte, som der er tale om.

Det er en gruppe af personer, der er gået sammen om at stille forslaget om at opkalde pladsen efter Schunck. Forslagstillerne har alle det til fælles, at de kendte Jørgen Schunck fra enten det politiske arbejde, fra boligbevægelsen eller som værende tidligere elev hos Schunck på Holte Gymnasium.

Rørte mange menneskers liv

Gruppen består af forhenværende viceborgmester Birgitte Hamborg, forhenværende formand for Boligkontoret Danmark, Lisbet Riis, formanden for Gl. Holte Boligselskab, Claus Hjorting, og tidligere elev på Holte Gymnasium Ann Sofie Orth.

"Vi er utrolig glade for, at politikerne i byplanudvalget har taget vores forslag til sig. Jørgen Schunck rørte mange menneskers liv, og det er dejligt, at vi kan sætte ham et minde for eftertiden," siger Ann Sofie Orth på vegne af forslagsstillerne.

I deres indstilling til politikerne skriver de samtidig:

"Vi vil opfordre til, at pladsen i Skoleparken i Gl. Holte opkaldes efter ham. Lige netop dét sted symboliserer på bedste vis alt det, Jørgen Schunck var. Vi forestiller os, at pladsen får navnet 'Jørgen Schuncks Plads', og at der på skiltet skal stå 'Skoleinspektør, formand for de almene boliger, viceborgmester …..1923-2018'.

Medlemmerne af kommunens byplanudvalg godkendte forslaget på deres møde onsdag formiddag. Og der vil nu blive sat et skilt op til ære for Jørgen Schunk ved bebyggelsen Malmbergsvej 17 – 21.

"Vi var enige om beslutningen, og dermed får hele pladsen nu navnet Jørgen Schuncks Plads. Navnet gælder kun pladsen, og der er dermed ikke nogle af ejendommene, der skal have ændret adressen i denne forbindelse. Samtidig henvender vi os også til Movia med henblik på, at få ændret navnet på stoppestedet fra Malmbergsvej til Jørgen Schuncks Plads," fortæller Axel Bredsdorff (L), formand for byplanudvalget.

Publiceret 28 November 2018 14:00

SENESTE TV