Protesten var en såkaldt cashmobm, hvor alle blev opfordret til at købe så meget som muligt for at gøre opmærksom på, at butikken eksisterer. Foto: John Austin

Protesten var en såkaldt cashmobm, hvor alle blev opfordret til at købe så meget som muligt for at gøre opmærksom på, at butikken eksisterer. Foto: John Austin

Borgere protesterede mod lukning af kiosk

Lørdag mødte 15-20 personer op for at protestere mod lukningen af 7 Eleven på Birkerød Station

Luc De Visme fra Birkerød var hurtig til at reagere, da han i sidste uge fik beskeden om, at 7 Eleven skal lukke på Birkerød Station. Han fik arrangeret en såkaldt cashmob i lørdags, der skulle markere borgernes protest mod lukningsplanerne.

"Jeg blev ringet op af 7 Elevens områdechef, der bekræftede, at de bliver nødt til at lukke, fordi de vurderer, at omsætningen er for lav. Den ansvarlige for DSB ejendomme bekræfter også, at der vil komme et 'Til Leje' skilt op, og prisen vil være som andre butiksleje i Birkerød," fortæller Luc De Visme.

15-20 borgere bakkede op om protesten.

"Ideen med vores aktion er at markere, at DSB skal tage et større ansvar for, at stationen er sikker og behagelig at opholde sig i. Det nytter ikke at kun lade det være 7 Elevens ansvar. En kiosk, der også kunne bruges til at man varmer sig i nogle minutter, burde drives af DSB selv," forklarer Luc De Visme og fortsætter:

"Efter renoveringen sidste år har DSB fjernet alle læskure på perronen med det resultat, at man er nødt til at stå på et trappetrin ved opgangen. Hvis kiosken lukker vil der ikke være mennesker på stationen og det ville være mere utryg at stå der. Der er ingen toilet og elevatoren er tit i stykker. Hvis vi alle bliver tvunget til at tage vores bil til København, vil det skade miljøet og koste mere."

Publiceret 10 December 2018 10:18

SENESTE TV