Mandag formiddag besøgte erhvervsminister Rasmus Jarlov virksomheden Brüel & Kjær i Nærum, hvor han samtidig løftede sløret for dele af det nye hovedstadsinitiativ, der skal løsne båndet for den stramme lovning inden for byplanlægning og erhverv. Pressefoto

Mandag formiddag besøgte erhvervsminister Rasmus Jarlov virksomheden Brüel & Kjær i Nærum, hvor han samtidig løftede sløret for dele af det nye hovedstadsinitiativ, der skal løsne båndet for den stramme lovning inden for byplanlægning og erhverv. Pressefoto

Nyt initiativ skaber mulighed for flere arbejdspladser i Nærum

Mandag formiddag lagde erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) vejen forbi virksomheden Brüel & Kjær i Nærum for at overbringe nyheden om, at der snart kan skabes flere arbejdspladser i erhvervsområdet i Nærum

På torsdag præsenterer erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) et nyt hovedstadsinitiativ, som skal forbedre udviklingsmulighederne for erhverv i hovedstadsområdet, heriblandt i Rudersdal Kommune.

Mandag løftede erhvervsministeren allerede sløret for en del af initiativet, som generelt løsner båndet for den stramme lovning inden for byplanlægning og erhverv.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Rudersdal Kommune

Flere arbejdspladser i Nærum

Som en del af hovedstadsinitiativet vil virksomheder i Rudersdal Kommune få tilladelse til at bygge flere kontorarbejdspladser i erhvervsområdet i Nærum.

Nyheden overbragte erhvervsminister Rasmus Jarlov efter en rundvisning hos den højteknologiske virksomhed Brüel & Kjær med hovedsæde i Nærum, der er verdens største producent og leverandør af systemer og måleudstyr indenfor lyd og vibration.

"Vi har fået en lang række ønsker fra kommunerne, som vi er ved at tage stilling til. Et af de store ønsker, vi har fået fra Rudersdal Kommune, er at få lov til at udvikle videnserhverv i Nærum. Og det har vi besluttet at give tilladelse til. Når nogle har ønsker til noget godt, man kan gøre for erhvervslivet, så vil vi som udgangspunkt være positive over for det," siger Rasmus Jarlov i pressemeddelelsen.

Tilladelsen giver lov til at bygge kontorarbejdspladser, som man ellers ikke ville have mulighed for at bygge i det samme omfang. Tungen på vægtskålen er for erhvervsmisteren Brüel & Kjærs tætte samarbejde med DTU i en tid, hvor behovet for arbejdskraft fra de tekniske uddannelser vokser støt.

Nye udviklingsmuligheder for erhvervsområdet

Borgmester i Rudersdal Kommune Jens Ive byder nyheden om den nye tilladelse velkommen med stor begejstring:

"Det er super gode nyheder, som vi er rigtig glade for. Det betyder meget for os, at vi har DTU liggende på den sydlige kant og DTU’s forskerpark på den nordlige kant af Nærum. Så den akse, vil vi jo rigtig gerne have udviklet yderligere med vidensvirksomheder. Her er DTU leveringsdygtig i fremtidens unge mennesker, der skal være med til at give os den platform, som Danmark skal udvikle sig på."

Hos Brüel & Kjær er administrerende direktør Søren Holst også glad for initiativet, der betyder, at de kan udvide, men han ser det samtidig som en forpligtigelse for virksomheden.

"Vi er en virksomhed, der har uddannet hundredvis – måske tusindevis – af lærlinge, elever og haft DTU studerende til at skrive projekter og PhD’er, og det vil vi gerne blive ved med at forpligtige os til. Udviklingen af vidensvirksomheder virker bedst, når der er opbakning fra både det offentlige og fra erhvervslivet, og det tror jeg på, der er," udtaler Søren Holst.

Inden erhvervsministeren kan trykke på startknappen bliver initiativet, som er et såkaldt landplansdirektiv, sendt i høring i otte uger gældende fra denne uge.

adk

Publiceret 22 January 2019 15:00