Skolepatruljen på Ny Holte Skole var klar mandag morgen, hvor de tog fat på Den Sureste Uge. Her ses Frederik Mou, Mikkel Lose, Valdemar Darket og Frederik Pii fra 7. klasse. Foto: Pernille Bohrenhoff

Skolepatruljen på Ny Holte Skole var klar mandag morgen, hvor de tog fat på Den Sureste Uge. Her ses Frederik Mou, Mikkel Lose, Valdemar Darket og Frederik Pii fra 7. klasse. Foto: Pernille Bohrenhoff

Klar til forkælelse: Skolepatruljer har taget hul på Den Sureste Uge

I denne uge opfordres trafikanter til at vise skolepatruljerne respekt igennem kampagnen Den Sureste Uge

Skolepatruljerne sørger for, at Danmarks børn kommer sikkert over vejen. Det har de gjort i 70 år uanset om det er bidende koldt, regner eller sner.

Især i januar og februar kan vejret være noget af en udfordring, og det er en god anledning til at bakke op om skolepatruljerne og vise dem, at vi alle sætter stor pris på deres indsats. Det mener Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag skolepatruljerne.

Februar plejer at være den koldeste måned på året, og derfor har Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring valgt uge 5 til kampagnen 'Den Sureste Uge' som startskud til en ny indsats, der over tre år skal få flere til at vise skolepatruljerne den anerkendelse, som de fortjener. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Kampagnen begyndte mandag 28. januar, og her stod skolepatruljerne på Ny Holte Skole blandt andet klar, og de blev belønnet med nye, varme huer.

I løbet af ugen opfordres trafikanterne til at give skolepatruljerne et stort smil og vise dem mere respekt. Flere kommuner, politikredse og skoler i hele landet bakker op om kampagnen og vil møde op på skolevejene for at forkæle skolepatruljerne med blandt andet flødeboller, varm kakao eller kage og boller.

Bilister råber ad skolepatruljer

Sidste år viste en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, at hver tredje skolepatruljeelev har oplevet ubehagelige episoder med trafikanterne. Det kan for eksempel være utålmodige bilister, der dytter eller råber ad eleverne.

Det er denne adfærd, som man ønsker af få ændret blandt andet med denne kampagneindsats. Indsatsen bliver fulgt op med kampagnefilm, nyhedsbreve til skoler og forældre samt samarbejde med kommuner. Og hos politiet vil man minde alle trafikanter om, hvor stor en indsats skolepatruljerne yder hver dag.

"Uanset vejret står skolepatruljerne altid klar til at passe på deres kammerater. Desværre er det ikke kun vejret, der kan være surt, men også trafikanter i morgentrafikken. Skolepatruljerne fortjener om nogen anerkendelse for det ansvar, de tager, fremfor sure miner. Derfor opfordrer vi alle til at give dem et skulderklap med på vejen, særligt når vejret er surt," siger Mikkel Klausen, CSR-chef i LB Forsikring i pressemeddelelsen.

Om skolepatruljerne

    Skolepatruljeordningen blev første gang indført i 1949.

    I Danmark er der knap 20.000 skolepatruljeelever.

    Det er eleverne i 5.-7. klasse, der er skolepatruljer.

    En skolepatrulje arbejder hver morgen, og eleverne møder tidligere end alle de andre elever.

    Skolepatruljerne arbejder frivilligt og ulønnet.

Publiceret 28 January 2019 11:30