Jens Ive delte diplomer ud. Foto: Claus Birch

Jens Ive delte diplomer ud. Foto: Claus Birch Foto: Claus Birch

Idrætslivets mestre kom frem i lyset

Fredag var en række af de lokale idrætsfolk, der har vundet et mesterskab i 2018, samlet til festlig hædring på Kulturcenter Mariehøj

Imens store dele af Danmark sad bænket foran tv-skærmen og fulgte håndboldherrernes semifinale ved VM, var en stor del af de lokale idrætstalenter samlet til hædring på Kulturcenter Mariehøj.

Det skete ved den årlige idrætsfest, der tradition tro var delt op i to udgaver. Den første del var dedikeret til børn og unge talenter op til 16 år, der var samlet til idrætsgalla i Kulturcaféen, imens den anden del blev udgjort af en idrætsfest for de voksne over 16 år i Kultursalen på Mariehøj.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

De unge deltagere blev mødt af en rød løber, lidt at drikke samt festlige kager, der var udformet som diverse sportstemaer. Der var selvfølgelig diplom- og gavekort-overrækkelse samt tale fra borgmesteren.

Over 90 idrætsudøvere under 17 år havde kvalificeret sig til at deltage i dette arrangement, og omkring 60 mestre fra 14 forskellige klubber var mødt op til arrangementet.

Lokale kræfter leverede et stærkt show

Rudersdal BevælgesesAkademis talenthold for 7-12-årige lavede en flot danseopvisning med akrobatik. Og saxofon-kvartetten fra Rudersdal Musikskole, Los Grandes Hombres, bragede efterfølgende igennem på scenen.

En anden, der brager igennem, er 15-årige Stella Winther fra Holte Roklub, som har flere medaljer fra nordiske mesterskaber og har deltaget ved Olympic Hopes Regatta i Polen.

Hun delte ud af sine oplevelser til de andre børn og unge og fortalte om, hvordan hun får hverdagen til at passe sammen med skole og mange ugentlige træningspas. Det hele blev bundet sammen af vært og tryllekunstner Chano, der blandt andet tryllede et reb ud af borgmesterens habitjakke til stor begejstring for de fremmødte.

Streetdance for de voksne

De voksne mestre fik forkælet både gane og øregange med tapas fra Kulturcaféen og live klavermusik ved Søren Gemmer, inden Rudersdal BevælgesesAkademi åbnede festen med et brag.

Her var det Mini- og JuniorKompagni, to hold for piger i 5.-8. klasse, der danser moderne dans, jazzballet og streetdance, der imponerede festdeltagerne og brugte hele salen til deres show.

Borgmesteren takkede alle idrætsudøvere og sendte også en hilsen til trænere, klubledere og bagland, der støtter op om udøverne, inden han uddelte diplomer og gavekort til de fremmødte.

"Mere end 120 voksne fra 16 forskellige klubber har kvalificeret sig til at deltage i dette arrangement. Og heldigvis har mange af jer har fundet tid til at komme her på Kulturcenter Mariehøj i dag, så vi kan fejre jer på behørig vis," lød det blandt andet fra Jens Ive.

Aftenens oplægsholder Gert Rune inspirerede tilhørerne med hans foredrag om, hvordan man overkommer udfordringer. Det ved han om nogen, da han for eksempel har gennemført en Ironman med kun ét ben.

To lokale musikere Janus Klitte og Kasper Leonhardt spillede velkendte pop- og rocknumre på scenen og lukkede showet.

Samlet set var der et aldersspænd fra den yngste til den ældste mester på 7-85 år. Blandt andet kan nævnes Kurt Hansen, der er dansk mester i halvmaraton i aldersgruppen 80+. Et halvmaraton han vandt i tiden 2:03:27.

adk

Krav til unge mestre

  Som medlem af en af de lokale idrætsforeninger skal man have opnået et eller flere af følgende resultater:

  Vundet et eller flere landsdels- eller regionsmesterskaber i bedste række, et danmarksmesterskab, et nordiske mesterskab, et europamesterskab og/eller et verdensmesterskab, og det såvel individuelt som for hold.

Krav til voksne mestre

  Som medlem af en af de lokale idrætsforeninger har opnået et eller flere af følgende resultater:

  Vundet et eller flere officielle danske mesterskaber i Danmarks Idræts-Forbunds regi, såvel individuelt som for hold. Vundet et officielt nordisk, europæisk og/eller verdensmesterskab.

  Deltaget i de Olympiske eller Paralympiske Lege.

  De, der ikke kan være til stede ved arrangementerne modtager også gavekort og diplom.

  Rudersdal har bl.a. 3 verdensmestre.

Publiceret 30 January 2019 11:00