Formand: Ny folkeskoleaftale er "positiv"

Rudersdal Kommune ved dog først til sommer, hvor mange ekstra penge man får ud af den nye aftale, siger formand

Af
Mikkel Brøgger Petersen

SKOLE Hos børne- og skoleudvalgsformand, Daniel E. Hansen (V), er der glæde at spore over den nye folkeskoleaftale, som blev veddtaget af et bredt flertal i Folketinget i sidste uge.

"Overordnet set synes jeg, den er positiv. Aftalen medfører flere frihedsgrader og plads til lokale beslutninger, blandt andet i forhold til skoledagens længde. Dertil fokuserer aftalen på bedre faglighed, blandt andet ved en styrket læseindsats," siger han til Rudersdal Avis.

Rudersdal Kommune kan sammen med de andre af landets kommuner nu gøre skoleugen for 4.-9. klasser op til to klokketimer kortere ved at skære tilsvarende i den understøttende undervisning. Den mulighed vil man nu se nærmere på.

"Den mulighed skal vi benytte, hvis det giver mening i forhold til den enkelte elev. Det er et element blandt mange i den nye aftale, som vi skal se nærmere på i udvalget og drøfte med skolerne," siger formanden.

Kommunerne får ekstra 190 mio. kr. årligt fra 2020 og frem. Dog vil der gå nogle måneder, før man ved, hvad det betyder for Rudersdal Kommune.

"Jeg glæder mig over hver en krone, der tilføres skolerne i Rudersdal. Vi ved endnu ikke, hvad den nye aftale betyder i forhold til økonomien. Det afklares først til sommer," siger han.

Publiceret 05 February 2019 11:00