Chr. Hansen blev også bedømt på antallet af kvinder i bestyrelsen. Formand for bestyrelsen er Dominique Reiniche. Foto: Chr. Hansen

Chr. Hansen blev også bedømt på antallet af kvinder i bestyrelsen. Formand for bestyrelsen er Dominique Reiniche. Foto: Chr. Hansen

Verdens mest bæredygtige virksomhed ligger i Rudersdal

Den danske bioscience-virksomhed Chr. Hansen, der en del DTU science park, topper listen over verdens hundrede mest bæredygtige virksomheder

Af
Pernille Borenhoff

Hvert år offentliggøres en liste over verdens 100 mest bæredygtige virksomheder, og i år ligger den danske bioscience-virksomhed Chr. Hansen helt i top. Listen blev offentliggjort under World Economic Forum i Davos i Schweiz 22. januar.

Chr. Hansen er verdens største producent af bakterier, kulturer og enzymer til mejeriprodukter og andre fødevarer. Ifølge selskabet selv spiser eller drikker mere end en milliard mennesker hver dag et produkt, der indeholder ingredienser fra Chr. Hansen.

»Vi er utroligt stolte og ydmyge over at modtage denne store ære. Jeg tror, at en af grundene til, at Chr. Hansen er blevet kåret som nummer et, er, at verden begynder at forstå det potentiale, som gode bakterier har, og hvordan de kan bidrage til løsningen på nogle af de store udfordringer, vi står over for i dag,« siger Mauricio Graber, topchef i Chr. Hansen, i en pressemeddelelse.

Udfordringerne, han henviser til, er eksempelvis madspild, overforbrug af antibiotika og behovet for en mere bæredygtig landbrugssektor til at brødføde en stigende verdensbefolkning.

7500 børsnoterede virksomheder med en omsætning på over en milliard dollar er blevet sammenlignet på 21 parametre.

I den samlede score tæller også forhold som CO2-udledning, vandspild og antallet af kvinder i bestyrelsen.

Dominique Reiniche overtog formandsposten for bestyrelsen i november 2018 efter Ole Andersen, der takkede af efter otte år. Dominique Reiniche blev med udnævnelsen den første kvinde i spidsen for en C25-bestyrelse.

På listen er der også flere andre danske selskaber. Energiselskabet Ørsted er nummer fire, Vestas er nummer 34, og Novo Nordisk, der i 2012 modtog prisen, er i år nummer 58.

Publiceret 12 February 2019 09:29

SENESTE TV