Med gågaden som cykelvej får cyklisterne en direkte nord-syd forbindelse, der giver bedre forhold for skolebørn og andre til og fra stationen og bymidten. Pressefoto

Med gågaden som cykelvej får cyklisterne en direkte nord-syd forbindelse, der giver bedre forhold for skolebørn og andre til og fra stationen og bymidten. Pressefoto

Nu må du snart cykle i gågaden

En ny forsøgsordning betyder, at der gennem det næste år må cykles i Birkerød Hovedgade efter kl. 18

Bycenterudvalget og miljø- og teknikudvalget har netop sagt ja til en forsøgsordning, der giver cyklister lov til at køre på gågaden i Birkerød. Ordningen bliver gældende i det næste år, men et bliver dog kun i tidsrummet mellem kl. 18 og kl. 9 at der må cykles på Birkerød Hovedgade.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Rudersdal Kommune.

Med gågaden som cykelvej får cyklisterne en direkte nord-syd forbindelse, der giver bedre forhold for skolebørn og andre til og fra stationen og bymidten. Skilte i begge ender af gågaden informerer om den nye cykelmulighed.

"Vi har fået en del ønsker om at cykle i gågaden, og da vi vurderer, at det ikke giver gener, opfylder vi nu dette ønske som et forsøg," udtaler Court Møller (R), formand for miljø- og teknikudvalget i pressemeddelelsen og fortsætter:

"I flere andre byer har man lov at køre på cykel i gågaden i ydertimerne, og erfaringerne er gode. Derfor er jeg også overbevist om, at det bliver en succes i Birkerød."

Erik Mollerup (V), formand for bycenterudvalget, siger:

"Et yderligere aspekt er trygheden i gadebilledet. Undersøgelser viser, at gående oplever en højere tryghed, hvis der kører cyklister på tyndtbefolkede gågader i aftentimerne. Desuden forventer jeg, at initiativet kan være med til at synliggøre forretningerne uden for deres åbningstid."

Forsøgsordningen sendes nu i høring hos interessenter, blandt andet hos Handelsstandsforeningen og Ejerforeningen, og indføres efter planen i løbet af det tidlige forår.

Publiceret 16 February 2019 11:00

SENESTE TV