"Det er gæsterne, der er momentet og holder os skarpe hele tiden," siger køkkenchef Brian Mark Hansen. Her i selskab med Michel Marchaud, tidligere køkkenchef på Søllerød Kro. Foto: Pernille Borenhoff

Søllerød Kro bevarer sin stjerne

Køkkenchef Brian Mark Hansen hentede i mandags stjerne nummer 13 hjem til kroen i Søllerød

Af
Pernille Borenhoff

13 kunne meget vel være et lykketal for Søllerød Kro. I hvert fald i år. Mandag aften fik kroen nemlig ved et arrangement i Århus overrakt sin 13. Michelin-stjerne. Kun Era Ora og Formel B har i lighed med Søllerød Kro formået at have en stjerne i så mange år i træk.

Flere anmeldere havde spået, at Søllerød Kros niveau retfærdiggjorde to af de eftertragtede stjerner. Men til trods for de spådomme, så er køkkenchef Brian Mark Hansen både glad og stolt.

"Vi er glade for at have beholdt stjernen, og vi er ikke skuffede. Vi laver ikke mad på grund af stjernerne, men på grund af gæsterne. Vi er stolte over, at vi har en Michelinstjerne, og at vi er i så fint selskab. Men det er bestemt ikke derfor, vi gør dét, vi gør," siger Brian Mark Hansen, der har været på kroen i snart 10 år. Fire år som souschef og godt fem år som køkkenchef.

Brian og personalet hviler ikke på laurbærrene. For turen fra Århus går direkte tilbage til kroen, hvor personalet allerede fra morgenstunden har været i gang med forberedelserne til åbningen i morgen, onsdag, hvor der er omkring 50 reservationer.

"Vi starter kroen op i morgen efter vinterferien, men vi skal lige sige tillykke til personalet med en kop kaffe. Det er deres fortjeneste. Uden dem var jeg og Jan (Restorff, red.) intet. Vi brænder for det, vi laver, og det vi har lyst til. Jeg havde ikke ofret 15 timer dagligt, hvis jeg havde skullet lave snitzler," siger Brian.

"Vi skal præstere hele tiden"

Kroen har mange stamgæster. Og også mange der kommer fra udlandet for at spise her.

"Det er ikke gratis at gå ud og spise sådan et sted. Måske man har sparet sammen i flere måneder for at kunne spise her. Så er man som personale nødt til at være der. Vi skal præstere hele tiden. Vi kan ikke tillade os ikke at være på for en gæst, der har glædet sig. Det er gæsterne, der er momentet og holder os skarpe hele tiden," siger han.

Fundamentet for maden er fransk. Tilsat inspiration fra det japanske køkken og Norden. Meget af inspirationen kommer dog fra den omkringliggende natur.

"Vi bor i et smukt område. Og når det begynder at blomstre igen, så bruger vi naturen, hvor vi høster urter ved stranden og i skoven. Jeg har altid været påpasselig med, at vi ikke skal ligne andre. Men være os selv. Vi vil gerne være Søllerød, og folk skal kunne genkende det, når de ser det. Vi skal levere toppen af, hvad der kan drives ud af de bedst råvarer og jagter hele tiden det bedste," siger Brian, der selv bor i Brede.

"Jeg er jo sønderjyde og trives bedst, hvor der er ro. Derfor har vi valgt at bo her. Og så er det dejligt at bo tæt på, så jeg også kan nå at se mine to skønne unger på 5 og 10 år, " siger han.

For ham har Søllerød Kro altid været et pejlemærke. Noget han har stræbt efter.

"Kroen har en historie som ingen andre restauranter i Danmark. Kvaliteten blev søsat med Gericke. Stort set alle store køkkenchefer har været igennem kroen, og kroen har skabt dem. De er alle forbilleder for mig," siger Brian Mark Hansen.

Publiceret 19 February 2019 11:30

SENESTE TV