Christian Kjær skal i dag i retten, hvor han er tiltalt for at have kørt ind i en trafikofficial ved et cykelløb tilbage i august. Arkivfoto: Keld Tannenberg

Christian Kjær skal i dag i retten, hvor han er tiltalt for at have kørt ind i en trafikofficial ved et cykelløb tilbage i august. Arkivfoto: Keld Tannenberg

Opdateret: Christian Kjær straffes med betinget fængsel

Kammerherre og tidligere kommunalbestyrelsesmedlem i Rudersdal, Christian Kjær har netop modtaget sin dom ved Retten i Lyngby

Af
Anne Dahl Kristensen

30 dages betinget fængsel, frakendelse af kørekortet samt en bøde på 10.000 kr. Det er, hvad Retten i Lyngby har vurderet, at Christian Kjær skal idømmes, efter han hele torsdag har siddet på anklagebænken i retten.

Det skriver EB.dk.

Det tidligere konservative kommunalbestyrelsesmedlem i Rudersdal var tiltalt for tilbage i august at have påkørt en såkaldt trafikofficial ved et cykelløb nær Kjærs bopæl i Sandbjerg i Rudersdal.

Helt konkret fandt episoden sted i krydset ved Gøngehusvej og Elleslettegårdsvej, hvor krydset var spærret for indkørsel i forbindelse med et igangværende cykelløb.

Ifølge Ekstra Bladet befandt Christian Kjær sig alene i sin bil, hvor han var på vej til bageren efter morgenbørd. Han blev dog stoppet af to trafikofficials, der havde til opgave at styre trafikken.

Ramt af bilen

Der opstod uenighed mellem de to parter, da Christian Kjær blev bedt om at bakke, og ifølge tiltalen resulterede konflikten i, at den ene trafikofficial blev ramt af Christian Kjærs bil, så han faldt og fik et blot mærke på det højre knæ.

Christian Kjær var ved retten tiltalt for at have begået fire lovovertrædelser, et i henhold til straffeloven og de tre øvrige i henhold til færdselsloven.

Politiets anklager gik ifølge Ekstra Bladet både efter en fængselsstraf samt bødestraf, ligesom det kræves, at Christian Kjær frakendes sit kørekort.

Christian Kjær nægtede sig skyldig i alle anklager. Han forklarede i stedet, at den pågældende trafikofficial slog ham i øjet med en stav.

Det er advokat, Poul Bach, fra Birkerød, der har fået opgaven at forsvare Christian Kjær i retten.

Udover at være advokat er Poul Bach også nuværende medlem af kommunalbestyrelsen i Rudersdal for Socialdemokratiet, og derudover også Christian Kjærs tidligere politiske kollega, omend de har siddet på hver deres politiske fløj i rådssalen på rådhuset i Holte.

Ifølge EB.dk ved Christian Kjær endnu ikke, om han vil anke dommen.

Publiceret 21 February 2019 15:00

SENESTE TV