I disse dage finder den årlige BIGMUN-konference sted på Birkerød Gymnasium. Begivenheden er en efterligning af FN, hvor unge fra hele verden diskuterer verdens udfordringer. Pressefoto

I disse dage finder den årlige BIGMUN-konference sted på Birkerød Gymnasium. Begivenheden er en efterligning af FN, hvor unge fra hele verden diskuterer verdens udfordringer. Pressefoto

Se billederne: Birkerød er igen omdannet til internationalt mødested

Onsdag åbnede den årlige BIGMUN-konference på Birkerød Gymnasium, hvor hundredvis af elever fra hele verden mødes til politiske forhandlinger

En lille kopiudgave af FN åbnede onsdag på Birkerød Gymnasium. Det var nemlig konferencen BIGMUN, der finder sted hvert år, der åbnede, og som igen har tiltrukket hundredvis af internationale unge til Birkerød.

Eleverne mødes med det formål at diskutere nogle af verdens aktuelle problemstillinger, idet konferencen har til opgave at simulere en rigtig FN konference.

Det betyder også, at der er indført en særlig dresscode, og at alle deltagere derfor forventes at mødes op i jakkesæt, nederdele og skjorter.

Konferencen blev onsdag åbnet med taler af Sten Andersen, generalsekretær i Unicef, og Sofie Carsten Nielsen fra Radikale Venstre.

Syrien og sygdom

I år diskuterer deltagerne emner som situationen i Syrien, menneskerettigheder og behandling af børn med tuberkulose i Afrika.

Konferencen bliver planlagt over mange uger, og det er eleverne selv, der arrangerer det hele. Det er hårdt arbejde, og måske derfor, er der er en særlig seriøs stemning i dagene under BIGMUN.

Deltagerne skal diskutere emnerne frem til på søndag, og i denne periode er de indlogerede hos elever fra Birkerød Gymnasium.

Udover det faglige formål for konferencen er det således også en mulighed for eleverne at skabe relationer på tværs af landegrænser.

adk

Publiceret 21 February 2019 14:00

SENESTE TV