Formand for skolestrukturudvalget, Jens Darket (V) byder velkommen. Foto: Anders Dall

Formand for skolestrukturudvalget, Jens Darket (V) byder velkommen. Foto: Anders Dall

Skolebestyrelsesformænd: Der er brug for en langtidsholdbar løsning for skolerne i Rudersdal

Borgermødet om ny skolestruktur på Nærum Gymnasium er netop sat i gang

Af
Anne Dahl Kristensen

Borgermødet om ny skolestruktur i Rudersdal Kommune er netop blevet indledt på Nærum Gymnasium, og der er godt fyldt op i salen.

Både forældre og repræsentanter fra skolerne er mødt op for at blive klogere på de aktuelle proces med at skabe en ny struktur for de i alt 12 folkeskoler i Rudersdal.

Efter en kort velkomst fra formanden for skolestrukturudvalget, Jens Darket (V), har to skolebestyrelsesformænd indtaget podiet. Her fortæller de om baggrunden for, at de har sagt ja til at være medlem af skolestrukturudvalget og dermed indgå i arbejdet om en ny skolestruktur.

"Rudersdal Kommune startede med en spareøvelse i takt med 2016-budgetaftalen. Tilsvarende blev der sparet i 2017, dog med et mindre beløb, og senest i 2018 kom der igen et stort hug. Og på den skole, som jeg kommer fra, kan vi mærke det ved, at vi har afskaffet vikarer, og når nogen siger op, bliver stillinger ikke genbesat," lød det fra Merete Buchgreitz, skolebestyrelsesformand på Ny Holte Skole.

"Den situation kan vi kun holde til indtil et vist punkt. Og det er en af årsagerne til, at vi mener, det er vigtigt, at dette arbejde kommer i gang," tilføjede hun.

Væk fra grønthøsteren

Præsentationen laver hun i selskab med skolebestyrelsesformanden for Dronninggårdskolen, Niels Jørgen Flensborg, og fra begge parter lød budskabet, at man ønsker at tage afstand fra grønthøstermetoden.

"Metodikken ved besparelserne har hidtil været grønthøstermetoden, hvor det er den samme procentdel, der er blevet skåret væk på alle skoler uagtet det enkelte miljø. Men der er brug for en langtidsholdbar løsning, og derfor har vi meldt os ind i det her arbejde," sagde Merete Buchgreitz og tilføjede:

"Det ændrer ikke på, at vi fortsat appelerer til politikerne om at sende flere penge til skolerne. Ifølge en statistik fra KL ligger vi i Rudersdal på en 58. plads, når der gælder forbrug på skolerne, imens vi på ældreområder ligger på 10. pladsen. Så hvem er det, vi satser på i kommunen?"

De to repræsentanter berørte i deres præsentation, at der med fordel kan ses på driftsfællesskaber for skolerne.

Efter præsentation bliver deltagerne i borgermødet delt op i grupper, hvor de kan diskutere forskellige emner inden for området, inden borgermødet afsluttes med paneldebat med politikerne.

Følg med her på Rudersdal Avis, hvor vi senere dækker paneldebatten med politikerne.

Publiceret 07 March 2019 00:00

SENESTE TV