Sådan ser det normalt ud, når der én gang om måneden holdes kommunalbestyrelsesmøde i rådssalen. Fremover udlånes salen kun på særlige vilkår. Arkivfoto

Sådan ser det normalt ud, når der én gang om måneden holdes kommunalbestyrelsesmøde i rådssalen. Fremover udlånes salen kun på særlige vilkår. Arkivfoto

Fremover udlånes rådhussalen kun på særlige vilkår

Et flertal i kommunens økonomiudvalg vedtog i denne uge, at det fremover skal koste 2.000 kr. at låne rådssalen, og at salen kun udlånes til særlige arrangementer

Af
Anne Dahl Kristensen

Igennem årene er flere par blevet viet i rådssalen på det kendte rådhus i Holte, tegnet af Arne Jacobsen og Flemming Lassen.

Derudover bruges rådssalen primært til de månedlige kommunalbestyrelsesmøder, ligesom der afholdes arrangementer med uddeling af priser, særlige receptioner og øvrige kommunale arrangementer.

Men i den senere tid, er den nyrenoverede rådssal i højere grad også blevet brugt til andre og ofte politiske arrangementer, fremgår det af dagsordenen for onsdagens møde i økonomiudvalget.

Det skaber en ekstraudgifts, som man nu ønsker at sætte en stopper for.

"Arrangementerne kræver ofte medarbejdernes tilstedeværelse uden for normal arbejdstid, samt klargøring til arrangementet og oprydning. Denne brug af Rådssalen udløser et antal medarbejdertimer til overtidsbetaling, som der ikke er afsat budget til, og rådhuset er ikke aflåse i en sådan grad, at der kan afholdes arrangementer uden tilstedeværelse af rådhusbetjente," fremgår det af dagsordenen.

Kun til særlige arrangementer

Derfor havde forvaltningen indstillet til økonomiudvalget, at der vedtages nye regler for brug af salen. Og et flertal af medlemmerne, bestående af repræsentanterne fra S, R, L og V vedtog dette nye regelsæt. K stemte imod.

Det betyder, at rådssalen fremover kun kan udlånes på følgende betingelser:

  Rådssalen kan som hovedregel kun udlånes til særlige arrangementer af almen, kulturel eller politisk interesse, og ikke til private og virksomheder.

  Låneren skal sikre, at gæster ikke går rundt på rådhuset.

  udgiftens til bistand fra rådhusbetjente, samt oprydning skal betales af arrangøreren, standardpris er 2.000 kr.

  Der må ikke arrangeres arrangementer, hvor der er deltagerbetaling.

  Der kan opstilles stole til 60 gæster

  Låneren har det fulde erstatningsansvar for eventuelle ødelæggelser af inventar samt bygningsdele.

I dagsordenen fremhæves det, at der findes alternativer til rådssalen.

"De politiske partier og andre foreninger har mulighed for at booke andre lokaler, som kommunen råder over, og som typisk er bedre indrettet til afvikling af arrangementer, og hvor der er medarbejdere til stede," står der i dagsordenen.

Publiceret 23 March 2019 11:00

SENESTE TV