Det anonyme brev fra

Det anonyme brev fra "skovfeen", som redaktionen har modtaget i løbet af weekenden.

Nyt om det plyndrede suttetræ: "Skovfeen" har fjernet børnenes sutter

Redaktionen har modtaget et anonymt brev fra "skovfeen", hvori det forklares, hvor alle sutterne fra suttetræet ved Sjælsø er blevet af og hvorfor de er fjernet

Af
Anne Dahl Kristensen

Meget kan ske på en weekend. Og det har også været tilfældet i sagen om suttetræet ved Sjælsø.

Efter at vi fredag skrev om, at suttetræet ved Sjælsø, som står på kommunal grund, var blevet plyndret og alle sutter fjernet, blev der i løbet af fredag hængt flere nye sutter op i træet.

Men lørdag var de væk igen. Det fortæller Helle Refsgaard Amstrup, som i første omgang fortalte om hændelsen.

Samtidig var der sat et skilt op ved træet, hvoraf det fremgår, at det er "skovfeen", der har fjernet sutterne og til gengæld hængt pakker med chokolade op i træet.

"Skovfeen skriver anonymt brev"

Samtidig har redaktionen har på Rudersdal Avis i løbet af weekenden modtaget et anonymt brev med "skovfeen" som afsender, hvori baggrunden for handlingen forklares.

Vi citerer brevet her:

"Skovfeen havde naturligvis ikke hængt nye plastic-sutter op, men derimod små, fine æsker med chokoladepastiller til børnene med følgende ordlyd:

'Kære alle I tapre børn, som har givet jeres sutter fra jer.

Hvis I vil passe på naturen og miljøet, er det ikke nogen god ide at hænge plastic i træerne og tilmed stramme snoren om grenene, så de visner.

Derfor har skov-feen tryllet jeres sutter om til chokolade, som I gerne må spise.'

Vi skal passe på miljøet, og fordi man altid har hjulpet børnene af med sutterne ved at hænge dem ud i naturen, er det ikke nødvendigvis den eneste måde, det kan gøres på. Plasticsutterne er ikke UV-beskyttede og vil med tiden knække og falde til jorden, hvor dyr kan risikere at spise disse stumper på samme måde, som det sker i havene.

Der er nogle, der undrer sig over, hvor sutterne er blevet af. De er naturligvis afleveret på genbrugsstationen.

Jeg vil derfor henstille til forældrene, at de overvejer, om der ikke kunne være andre måder at komme med med sutterne på, f.eks. aflevere dem til tandlægen, til julemanden, til en legetøjsbutik, til en chokoladeforretning.

Skovfeen er meget ked af at blive lagt for had, som det er sket på Facebook."

Publiceret 25 March 2019 11:30

SENESTE TV