Det er gået godt for Birkerød Vækrtøjsmagasin, som kan fejre 50 års jubilæum. Foto: Anne Dahl Kristensen

Det er gået godt for Birkerød Vækrtøjsmagasin, som kan fejre 50 års jubilæum. Foto: Anne Dahl Kristensen

Birkerød Værktøjsmagasin fejrer 50 års jubilæum

Birkerød Værktøjsmagasin kan fejre 50 års jubilæum, og det fejres i den kommende tid

JUBILÆUM Igennem de seneste 50 år har personalet hos Birkerød Værktøjsmagasin sørget for at holde håndværkere og lokale handymænd og kvinder kørende med velslebent værktøj til alle opgaver inden for håndværksbranchen mange facetter. Og det har de gjort godt.

Butikken har nemlig udviklet sig i positiv retning igennem årene, og forretningen tæller således hele syv ansatte i dag.

Historien bag Birkerød Værktøjsmagsin begynder tilbage i 1969, da makkerparret Jørgen Kastbjerg og Roger Bjørnkjær besluttede sig for at åbne forretningen på Kajerødvej.

Her holdt de i mange år fremover butikken vel kørende, og det var også her, at den ene af de to nuværende ejere blev udlært. Lars Michael Olsen startede nemlig i lære i butikken i 1979, og efter endt uddannelse og et par afstikkere til andre beskæftigelser, vendte han i 2002 tilbage til Birkerød Vækrtøjsmagasin. Denne gang for at overtage forretningen sammen med Lars Bjørnkjær Nielsen, der overtog styringen efter sin far, Roger Bjørnkjær.

Service er kodeordet

Efter overtagelsen i 2002, besluttede makkerparret, Lars og Lars, sig i 2011 for at flytte butikken til de nuværende lokaler på Birkerød Kongevej. Den beslutning har bidraget til flere kvadratmeter at boltre sig på og ikke mindst mere synlighed omkring butikken.

Står man og mangler et stykke værktøj eller en dingenot til sit gør-det-selv-projekt, findes det her i butikken i det yderst velassorterede varesortiment. Og er det ikke tilfældet, kan det skaffes hjem. Service er nemlig et kodeord blandt medarbejderne i butikken.

"Vi går meget op i at have faguddannet personale, som ved, hvad de snakker om, og som kan hjælpe og vejlede kunden til den rigtige løsning. Det er ikke altid sikkert, at vi har præcis den del hjemme, som kunden mangler, men så ved vi i hvert fald, hvordan vi skal skaffe det," fortæller Lars Michael Olsen.

Positiv udvikling

Med beslutningen om at flytte i nye lokaler opstod også muligheden for at indrette et værksted i forlængelse af butikken. Her kan man i dag hjælpe kunderne med at reparere og vedligeholde deres maskinpark, for eksempel når plæneklipperen skal have sit årlige eftersyn. Eller hvis man har brug for hjælp til at få samlet sit nye værktøj.

Ligeledes er butikkens udvalg af havemaskiner og udstyr blevet udvidet igennem de seneste år.

Indehaverne af Birkerød Værktøjsmagasin kan i det hele taget se tilbage på de sidste 50 år med de positive briller på. Det er gået godt for butikken, og det gør det stadig.

Derfor er der selvfølgelig også lagt op til en fejring af jubilæet. Det sker blandt andet i den kommende weekend, hvor der vil være øl- og vinsmagning samt demonstration af diverse stykker værktøj og maskiner i butikken.

Alle er velkommen til at kigge forbi.

adk

Publiceret 22 April 2019 11:00