Kilomeder og Tinka i gang med trappetræning

Kilomeder og Tinka i gang med trappetræning

Hundeparade på Hovedgaden

De kommer i alle størrelser. Langhårede, korthårede, hurtige og mere adstadige. Der er masser af liv på Birkerød Hovedgade når Christina Højgaard samler området hundehvalpe til sine miljøtræningsture

Nåhhh er der mange, der siger, når flokken af hvalpe og unghunde kommer gående i gåsegang gennem Birkerød.

Cirka en gang om måneden arrangerer Christina Højgaard såkaldte miljøture, hvor de unge hunde kan lære at begå sig og klare svære udfordringer i selskab med mere modige hunde.

Christina Højgaard fra Birkerød er instruktør og hundecoach og indehaver af ”Det Gode Hundeliv”. Hun har beskæftiget sig med hunde det meste af sit liv og uddannet sig indenfor hundetræning, men det var først for seks år siden, at hun valgte at gøre sin altoverskyggende hobby til sin levevej.

Det har hun ikke et øjeblik fortrudt, for hun elsker hunde

”Hver dag er fantastisk med hundene. Jeg er én af få, der vitterligt aldrig får en dårlig dag. Hunde giver mig energi, og jeg tror at min store kærlighed til de firbenede gør min virksomhed til en succes,” siger Christina Højgaard

Populære ture

Som hundetræner Christina Højgaard er med på at lydighed som sit, stå og dæk er hensigtsmæssigt at kunne, men hun mener, at det er mindst ligeså vigtigt, at hunden kan være cool i alverdens forskellige miljøer, så den kan deltage i begivenheder, ferier etc. uden problemer.

”Miljøtræningsturen er en del af denne uddannelse. Hér får man fokus på, hvilke eventuelle ”huller” hunden har. Det kan f.eks. være, at familiens hvalp ikke bryder sig om parkeringskældre, lyden af et tog som forlader perronen, indkøbsvogne, der skramler henover brosten eller andre pludselig lyde. Miljøtræningsturen giver inspiration til egentræning i forskellige miljøer, med det mål at familiens hund ubesværet kan være med overalt,” siger Christina Højgaard.

En af de hunde, der er med er golden retriever hvalpen Tinka. Hun er med for første gang og ikke helt tryg ved trapperne, men få masser af opmuntring med på vejen af sin ejer Emil. Og hun er ikke ene om at være lidt utryg ved trapperne, for mod kommer ikke altid i størrelse. Sanktbernhardshunden Kilomedar er heller ikke glad for trapperne. Men i selskab med mere modige klassekammerater klarer han trapperne ved Birkerød Station og får masser af anerkendelse.

Butiksbesøg

I det hele taget bliver den farverige parade mødt med masser af positiv stemning i bybilledet. Og flere butikker i byen bakker om turen.

Christina Højgaard har en fast aftale med Outdoor butikken og Teleservice, som gruppen spadserer ind og ud af.

”Jeg aftaler også altid et besøg hos FiskeTorben (Birkerød Fiskehus), der byder på udendørs servering af deller til hundene og så slutter vi af udenfor hos Café Alex, der sponsorerer kaffen,” siger Christina Højgaard.

Og på denne sidste del af turen er de fleste hunde og deres ejere også godt trætte. Så Emil og Tinka vender næsen hjemad til et velfortjent hvil sofaen.

Publiceret 23 April 2019 11:30

SENESTE TV