De lokale idrætsklubber, som i år fik tildelt mest i elitestøtte. Pressefoto

De lokale idrætsklubber, som i år fik tildelt mest i elitestøtte. Pressefoto

355.000 kroner uddelt til eliteklubber i Rudersdal

Torsdag uddelte Team Rudersdal og Rudersdal Kommune årets elitestøtte til 10 lokale idrætsklubber

Hvert år støtter Team Rudersdal og Rudersdal Kommune den lokale eliteidræt med økonomiske donationer, og disse blev uddelt torsdag aften i sidste uge.

Pengene gives til klubber, som er med på øverste eliteplan indenfor deres sportsgren, og som deltager i konkurrencer på minimum DM-niveau, og ofte højere ved EM, VM eller OL.

Afgørende for arbejdet

Repræsentanter fra alle modtagerklubberne var inviteret til middag torsdag aften, hvor der samtidig blev afholdt en lille reception med uddeling af priserne. Og den økonomiske støtte betyder meget, fortæller en af modtagerne.

"Elitestøtten fra Rudersdal Kommune og Team Rudersdal er altafgørende for de flotte sportslige resultater i squashklubben, for det kræver god økonomi at udvikle elitespillere. Rudersdals nye samarbejde mellem eliteklubberne er en gevinst," siger Flemming Petersen, formand for bestyrelsen i Birkerød Squashklub, som er nykårede danmarksmestre.

Det samme er kvinderne fra Holte IF Volleyball, og også her betyder støtten en del.

"For Holte IF Volleyball betyder støtten, at vi kan fortsætte vores elitearbejde på så højt niveau som muligt. Støtten er uundværlig i vores daglige arbejde med at træne og udvikle vores spillere, således at vi kan prøve at opnå de bedst mulige resultater både nationalt og internationalt. Et mål, vi med stor glæde og stolthed nåede i år med det netop vundne Danmarksmesterskab, siger Karen Bonnesen fra Holte IF Volleyball i en pressemeddelse.

Giver god mening for alle

Blandt medlemmerne af Team Rudersdal er der også tilfredshed at spore med støtteordningen.

"Det giver rigtig god mening at være med til at støtte op om den lokale eliteidræt, for på den måde øger vi fokus på kommunen, dens borgere og det liv, der leves her. I den forbindelse kommer netværket mellem medlemmerne i spil i en ramme, der både styrker de forretningsmæssige og sociale relationer båret af stærke, fælles sportslige og kulturelle oplevelser," siger bestyrelsesmedlem i Team Rudersdal, Anders Kloppenborg i pressemeddelelsen.

Også i kommunalpolitisk henseende er man tilfreds.

"Det er dejligt at få lov til at uddele Rudersdal Elitestøtte-priserne og at fejre vores dygtige idrætsforeninger. Vi har et godt samarbejde med Team Rudersdal, hvor vi arbejder med at udvikle og støtte elite og talentudviklingen på bedste vis. Det sker både i form af økonomisk støtte og ved at facilitere netværksgrupper og workshops," siger formanden for kommunens kultur- og fritidsudvalg, Kristine Thrane (S).

adk

De fik støtte

  • Holte IF Volleyball: 65.000 kr.
  • Sigma SWIM: 65.000 kr.
  • Birkerød Squashklub: 60.000 kr.
  • Søllerød Gold Diggers: 50.000 kr.
  • Birkerød Tennisklub: 45.000 kr.
  • Holte MTB Klub: 20.000 kr.
  • Yachtklubben Furesøen: 20.000 kr.
  • Holte Roklub: 10.000 kr.
  • Søllerød Golfklub: 10.000 kr.
  • OK Øst Bikrerød: 10.000 kr.

Publiceret 11 May 2019 11:00