Antallet af tvangsauktioner er halveret, fremgår det af en pressemeddelelse. Pressefoto

Antallet af tvangsauktioner er halveret, fremgår det af en pressemeddelelse. Pressefoto

Antallet af tvangsauktioner mere end halveret i Rudersdal Kommune

Færre og færre huse ryger på tvangsauktion i Rudersdal Kommune

Det er enhver boligejers mareridt. Huset kan ikke sælges, pengene mangler, og sidste udvej er derfor tvangsauktion. Heldigvis udspiller det mareridt sig for færre og færre boligejere i Rudersdal Kommune.

Siden 2012 er antallet af tvangsauktioner i kommunen nemlig mere end halveret, og i 2018 var antallet nede på fem. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som Nybolig har analyseret.

"Vi kan tydeligt mærke, at folk har fået en mere stabil økonomi, og det kommer blandt andet til udtryk i, at færre sætter sig for dyrt. Den lave rente, vi har haft de senere år, gør det også en del nemmere for boligejerne at følge med afbetalingen for boliglånet, og derfor er der færre, der ender derude, hvor huset må ryge på tvangsauktion," siger Louise Lund fra Nybolig i Holte i en pressemeddelelse.

Ifølge mægleren skyldes faldet også, at boligejere har lært af fortiden.

"Der er en større forsigtighed, fordi man har lært af finanskrisen. Selvom man ikke selv brændte fingrene dengang, kender man måske nogen, der gjorde, og det har nok været en øjenåbner for mange. Derfor går boligkøberne mere op i, at økonomien kan holde til det, når de køber hus."

adk

Publiceret 12 June 2019 10:30