Fysioterapeut Elin Solheim (tv) og psykolog Anne-Cathrine Blegvad har åbnet ny fælles klinik på Vedbæk Stationsvej 21B, 1.tv. Foto: Anne Dahl Kristensen

Fysioterapeut Elin Solheim (tv) og psykolog Anne-Cathrine Blegvad har åbnet ny fælles klinik på Vedbæk Stationsvej 21B, 1.tv. Foto: Anne Dahl Kristensen

Ny klinik i Vedbæk: Kvinders selvværd er ofte omdrejningspunktet i Anne-Cathrine og Elins makkerskab

Psykolog Anne-Cathrine Blegvad og fysioterapeut Elin Solheim har åbnet hver deres klinik i fælles lokaler på Vedbæk Stationsvej

Af
Anne Dahl Kristensen

NY KLINIK De bor begge lokalt. Elin i Trørød og Anne-Cathrine i Vedbæk. De har børn i samme skole, og igennem årene har de på professionel vis fulgt hinandens karrierer fra sidelinjen.

"Allerede for en del år siden, fik jeg råbt til Elin tværs henover skolegården, at vi en dag skulle lave noget sammen. Vi har mange af de samme overbevisninger, og jeg har længe været fascineret af Elins energi," fortæller Anne-Cathrine Blegvad.

Hun er uddannet psykolog fra Københavns Universitet, og hun har mange års erfaring fra psykiatrien bag sig. Men tanken om at blive selvstændig har længe rumsteret hos hende, og da lokalet på Vedbæk Stationsvej blev ledigt, blev det derfor tid til at hive fat i Elin og få realiseret det professionelle partnerskab.

Kvinder i fokus

Elin Solheim er uddannet fysioterapeut, og hun har igennem de seneste år formået at skabe sin egen forretning med et online-træningsunivers, hvor hun hjælper mødre til at genvinde deres fysiske styrke indefra igennem simpel, funktionel træning, der på forholdsvis kort tid kan laves på stuegulvet.

Omvendt arbejder Anne-Cathrine især med at genopbygge primært kvinders, men også mænds selvværd, eksempelvis efter parforhold med psykisk vold eller som følge af de spor, der har sat sig i ungdommen. Ligesom hun arbejder en del med par, der opsøger terapi. Fælles for deres ydelser er, at det i høj grad handler om at skabe balance i livet.

"Vi bliver påvirket af krav alle steder fra. Tidens kropsideal. Modeikoner. Og en præstationskultur, der har sat ind alle steder. Du skal præstere på jobbet, du skal præstere som mor, som hustru og som kvinde. Du skal helst fremstå med en flot, veltrænet krop kort tid efter fødsel. Der er ingen steder, der er fredet længere, og det hele bliver hurtigt idylliseret af sociale medier, som fylder meget i vores liv," fortæller Elin Solheim, der også har udgivet bogen 'Kvinde bevæg dig stærk'.

"Jeg møder en del kvinder i 40´erne, som igennem deres opvækst ikke har oplevet den fokus på trivsel og mobning, som vi har i dag. Derfor har de også stort set hele deres liv haft et lavt selvværd, og de siger nu i dag, tænk, hvad det kunne være blevet til, hvis jeg bare tidligere havde troet lidt mere på mig selv," fortæller Anne-Cathrine Blegvad og tilføjer:

"Det er ærgerligt, og derfor handler det for mig om at få genopbygget de individer. Det er spændende og faktisk meget rørende at se mennesker vokse på den måde."

Plads til flere

I de lyse, indbydende lokaler på Vedbæk Stationsvej har de to lokale kvinder skabt rum til, at individet såvel som par kan dele deres inderste tanker og genopbygge sig selv såvel fysisk som psykisk. Plads til at skabe mental og fysisk styrke og overskud i hverdagen.

Anne-Cathrine har det ene lokale som sin praksis, og i de to tilstødende lokaler holder Elin til. Hun har henholdsvis et stort kontor, hvor hun kan dyrke online-delen af sin virksomhed, ligesom hun ved siden af har et lokale til fysisk vejledning af sine klienter. Et egentligt træningslokale er der dog ikke tale om, da tanken fortsat er, at kunderne fortsat primært dyrker træningen på egen hånd efter kyndig vejledning fra Elin.

Derudover er der endnu et lokale til rådighed, som de to kvinder håber kan skabe rammen om en tredje selvstændig kvindes forretning.

"Her er plads til en mere, så det kunne da være alletiders med en tredje part, der kan bidrage til fællesskabet," fortæller de to iværksættere.

Inspirerer hinanden

Selvom de to kvinders specialer ikke umiddelbart har nogen tilknytning til hinanden, er der nemlig fordele ved at have klinik det samme sted.

"At være selvstændig kan til tider være et ensomt fag. Vi taler selvfølgelig med vores klienter, men det er rart at have et kontorfællesskab, hvor der er andre i huset. Dermed også en at spise frokost sammen med, og så bruger vi hinanden til at bakke hinanden op og til at inspirere hinanden," fortæller Anne-Cathrine Blegvad og tilføjer:

"Jeg er da blevet inspireret af Elins måde at arbejde på, og derfor kommer jeg også til at arbejde mere med min blog og online-terapi."

Ifølge de to kvinder er der nemlig masser af muligheder i det virtuelle univers.

"I begyndelsen handler det meget om at få skabt sig et publikum, og i den forbindelse delte jeg meget gratis viden ud. Men jeg tror faktisk også, at det er en tendens der vil brede sig endnu mere i de kommende år, hvor sundhedsfagligt personale ved siden af deres ydelser også vil fortælle mere om, hvad de ved, og hvad de kan," siger Elin Solheim.

"Derudover betyder det online univers også, at vi nogle gange kommer ud til mennesker, som normalt ellers ikke ville have søgt hjælp. Det oplever jeg i hvert fald," tilføjer Anne-Cathrine Blegvad.

Psykologens og fysioterapeutens nye klinik er åbnet på Vedbæk Stationsvej 21B.

Publiceret 16 August 2019 11:00