"Jeg er stolt over at komme ind og overtage en allerede velskrevet og velredigeret avis, som kommer godt rundt i krogene," siger den nye journalist på Rudersdal Avis, Mikkel Svinth Rødgaard. Foto: Lars Schmidt

Mikkel er vores nye udsendte medarbejder

Journalist Mikkel Svinth Rødgaard afløser Anne Dahl Kristensen som journalist på Rudersdal Avis.

Af
Lars Schmidt

ANSÆTTELSE Han er 37 år gammel, far til to små børn, bidt af en gal standup-komiker. Og en dreven lokaljournalist.

Journalist Mikkel Svinth Rødgaard startede som journalistisk tovholder på Rudersdal Avis fredag den 16. august, hvor han afløser avisens tidligere redaktør, Anne Dahl Kristensen, der har søgt nye udfordringer.

Mikkel Rødgaard kommer fra en stilling som fagbladsjournalist hos Tekniq Installationsbranchen, hvor han har været et års tid. Inden da har han fem års erfaring som journalist og tovholder på Nørrebro/Nordvest Bladet i København.

Han blev færdiguddannet på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i januar 2006 efter en praktikperiode på Berlingskes trafikavis Urban. Først job efter endt uddannelse var både kultur- og nyhedsjournalist på koncernen gratisavis Dato.

Herefter kaldte lokaljournalistikken - først på Slotsbyerne i Hillerød, siden på Ugeposten i Helsinge og så på Ballerup Bladet og Bagsværd Søborg Bladet, inden Mikkel Rødgaard satte sig tilrette som tovholder på Nørrebro/Nordvest Bladet.

Mikkel og Rudersdal Avis

På Rudersdal Avis vil Mikkel Rødgaard være den journalistiske drivkraft. Det er ham, man i kommunen går til, hvis man har en god historie. De øvrige medlemmer af redaktionen, redaktør Lars Schmidt samt journalisterne Mikkel Brøgger Petersen, Signe Steffensen og Pernille Borenhoff, medvirker ligeledes til at færdiggøre avisen og lægge på hjemmeside og Facebook hver uge.

Mikkel Rødgaard glæder sig til at komme i gang i Rudersdal Kommune. Og han glæder sig til at komme i gang med at lave lokaljournalistik igen, fortæller han:

"Jeg er stolt over at komme ind og overtage en allerede velskrevet og velredigeret avis, som kommer godt rundt i krogene. Jeg glæder mig til at lære området endnu bedre at kende og få så mange læsere i tale så hurtigt som muligt." siger han - og forklarer, hvad det helt særlige ved lokaljournalitik er for ham:

"Det er nærheden til læserne. Jeg kan godt lide at fornemme, at min journalistik gør en forskel. Jeg kan også godt lide alsidigheden i at få lov at skrive om stort og småt i et spændende lokalområde. Du får noget i en lokalavis, som du ikke kan få andre steder."

Er til for borgerne

Livet i lokalsamfundet - og beskrivelsen af det, ikke mindst, er vigtigt.

"Det lokale er rammen for fællesskabet, hvor ens børn vokser op, hvor man handler, møder sine naboer. Det er dér, man lever størsteparten af sit liv," fastslår Mikkel Rødgaard:

"En god lokalavis tager udgangspunkt i borgerne. Den er med til at understøtte fællesskabet, den lokale identitet. Den gode lokalavis er ikke bange for at gå i detaljen og samtidig holde fast i de overordnede linjer i et lokalsamfund. Det er borgernes og læsernes avis. Den er til for dem og vil ikke være noget uden borgerne og læserne. Gør man sit arbejde ordentligt, kan man mærke det direkte, og det er en fantastisk følelse."

Oprindeligt er Mikkel Rødgaard fra Tisvilde. Han tog sin sproglige studentereksamen i 2000 fra Helsinge Gymnasium.

Har læserne et tip til en god, lokal historie i Rudersdal Avis, kan man kontakte Mikkel Rødgaard på mikkel.s.rødgaard@lokalavisen.dk.

Publiceret 21 August 2019 08:00