Dorothea har også været designekspert i Go’ morgen Danmark. Privatfoto

Dorothea har også været designekspert i Go’ morgen Danmark. Privatfoto

God stil og unikke fund på Vedbæk Stationvej

Europæisk vintage i stilsikre "La Mercada", der er åbnet på på Vedbæk Stationsvej

Dorothea Gundtoft har netop åbnet vintage/ interiør butikken La Mercada på Vedbæk Stationsvej 14. Forretningen er inspireret af hendes opvæksti henholdsvis Sydeuropa og London.

"Jeg finder en del ting på ture både til England, Frankrig, Italien og Spanien. Jeg elsker at blande gamle unikke ting med nye, og syntes at det skaber en helt speciel atmosfære. Jeg har valgt at åbne butikken i Vedbæk, da vi selv lige har renoveret et gammelt hus i området, hvor jeg har indrettet det med tapeter og gamle møbler, siger Dorothea Gundtoft.

Stilen i forretningen er inspireret af landlig engelsk stil blandet med fransk brokante, og unikke fund. Man kan finde mange små vært- og værtindegaver i butikken. Blandt andet lækre sæber, parfumer, internationale bøger og brugskunst.

"Der kommer hele tiden nye ting, da der kun er én af hver, og derfor er der hele tiden stor udskiftning i varerne," siger Dorothea Gundtoft.

Prisvindende stylist

Hun har i mange år arbejdet som stylist og skrevet artikler for diverse magasiner. I 2013 vandt hun ELLE award’en som årets stylist, og har siden været nomineret to gange. Desuden skriver Dorothea Gundtoft designbøger for det internationale forlag Thames & Hudson, som udkommer på 10 sprog i 45 lande.

I følge Dorothea Gundtoft kan kunderen forvente en meget personlig butik, hvor alt er håndplukket af hende selv. Derudover kan hun ogs hyres til indretningsopgaver. Forretningen sælger også tapeter, maling og meget mere fra mærker som Sanderson og William Morris. Ved siden af forretningen på Vedbæk Stationsvej har Dorothea Gundtoft også en hjemmeside lamercada.com hvor man kan skrive, hvis man vil have hjælp til en indretningsopgave.

Publiceret 30 August 2019 11:45