Paula Larrain efterlyste mere 'halløj' i folkekirken. Foto: Mikkel Svinth Rødgaard

Paula Larrain efterlyste mere 'halløj' i folkekirken. Foto: Mikkel Svinth Rødgaard

Folket fandt sammen på folkemødedagen

Årets folkemødedag var velbesøgt, inspirerende, lærerigt, foruden rigtig hyggelig.

Af
Mikkel Svinth Rødgaard

Folkemødedag "Dit og Mit Rudersdal" var temaet til årets udgave af Rudersdal Folkemødedag, og der var rigtig mange, der havde lyst at være med. Lykkeligvis strålede solen over arrangementer, hvor inspirationssøgende og spørge- og debatlystne borgere kunne deltage i en lang række forskellige arrangementer.

Debatarrangementet om affaldssortering, som trænger sig på i Rudersdal Kommune, trak for eksempel nok mennesker til, at folk måtte sidde i vindueskarmene. Fra denne uge og i løbet af det kommende år vil borgerne få nye skraldespande, og praktikken deri affødte mange spørgsmål:

"Vi har en meget lille forhave, og affaldscontainerne kommer til at fylde meget. Kan man ikke blive enig i sin ejerforening om, at de kan samles et sted," lød et typisk spørgsmål.

Og "ja da" var svaret.

Andetsteds diskuterede journalist og radiovært Paula Larrain folkekirken og kristendom i 2019 med DRs trosredaktør Christoffer Emil Bruun, og den lokale sognepræst Jannik Theilgaard. Også til fuld sal.

FNs Verdensmål, klimaet, naturen i Rudersdal, bibliotekerne og de ældre og meget mere. Publikum myldrede fra sted til sted for at få udbytte af folkemødedagens rige program.

Sol, sang og hygge

Nok var der mange tunge og udfordrende emner på programmet, men der var også plads til at nyde både sol, syrisk mad og godt selskab.

Det konservative kommunalbestyrelsesmedlem Christoffer Buster Reinhardt sang også i år for på politiske slagssange, og der blev sunget igennem af fuld hals. Avisens udsendte kom lige akkurat for sent til: "Når jeg ser et rødt flag smælde," men også den skulle den konservative forsanger have sunget lige så hjerteligt med på som "Kong Christian stod ved højen mast".

Folket havde i det hele taget en strålende folkemødedag i lørdags på Havarthigården.

Publiceret 03 September 2019 11:45