Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Pleje for vores svageste ældre skal tilgodeses

Jens Ive (V)
Borgmester

Liberal Alliance giver udtryk for at de ikke vil støtte byggeriet af et nyt og moderne plejecenter på den grund, der støder umiddelbart op til Skovlyskolen.

En grund, der i årtier har været udlagt til brug for bl.a. offentligt byggeri, og hvor placeringen af et plejecenter derfor vil være umiddelbar mulig, og naturlig.

I stedet foreslår Liberal Alliance at henvise vores ældre til nogle ikke egnede skolebygninger fra 1960erne.

Det er ikke sagligt, og hvad værre er, det er bestemt ikke ordentligt i forhold til vores svageste ældre. Vi skal sikre, at vi som kommune nu får etableret den nødvendige plejekapacitet, som vores ældre har brug for om kun få år.

Derfor skal en udvidelse af kapaciteten igangsættes nu. Og den kapacitet skal naturligvis ikke forsøges indpasset i gamle bygninger, hvor moderne plejekrav langt fra kan opfyldes.

Her skal der bygges nyt og ordentligt, så vores ældre kan flytte ind i de kvalitetsrammer, som moderne pleje kræver.

Og jeg er enig, den nedslidte løbebane, der ikke har kunnet anvendes i årevis, den kan vi ikke være bekendt. Det vil være fint, at den i forbindelse med byggeriet nu også fjernes.

Skovlyskolen vil forsat have rigtig god plads til leg og idræt, arealer som i de kommende år endda er aftalt opdateret.

Jeg ved godt, at Liberal Alliance igen i 2016 fraskrev sig budgetansvar og dermed også ansvar for at finde midlerne til de nødvendige opgraderinger af f.eks. skoler eller plejecentre.

Dermed kan Liberal Alliance selvfølgelig heller ikke belastes med det ansvar, der er ved at skulle føre beslutningerne ud i livet.

Men er det virkelig det, som Liberal Alliance - Rudersdal vil med politik? Eller kunne man mere præcist sige, ikke vil med politik? I mine øjne giver det ingen mening.

Min opfordring til jer skal derfor være, meld jer nu langt om længe ind i ansvarets fællesskab i kommunalbestyrelsen. Søg indflydelse i stedet for den politiske ørkenvandring, I har insisteret på i over tre år.

Vær med til at løfte det ansvar, der er i Rudersdal, når nye servicebehov skal løftes - også for vores ældre.

Der er ikke brug for flere usaglige forslag, der bygger på alternative kendsgerninger, men derimod for, at vi i fællesskab finder gode løsninger på de udfordringer, der fremadrettet skal løses for Rudersdals borgere.

Publiceret: 21. April 2017 19:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Rudersdal Avis

ANNONCER
Se flere