Indtil videre kører bussen. Og lokale kræfter kæmper for det bliver ved sådan.
Indtil videre kører bussen. Og lokale kræfter kæmper for det bliver ved sådan.
Foto: Randi Mondorf
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Politikere samler underskrifter for at bevare 150S

To underskriftindsamlinger, men alligevel fælles front mod busbesparelser på linje 150S. Der er gode chancer for ruten slipper for afkortning

Da det kom frem, at Region Hovedstaden planlagde store besparelser på bustrafikken rejste der sig en del protester mod planerne. I Ruderdal kom de lokalt valgte regionsrådsmedlemmer Randi Mondorf (V) og Christoffer Buster Reinhardt (K) hurtigt frem i bussen og fik trykket på 'STOP'-knappen. Stod det til dem skulle der ikke spares på den populære busrute og brugerne af busruten, heri blandt elev og rektor på Nærum Gymnasium, stemte i.

Protesterne fik regionen til at udskyde beslutningen om busbesparelserne politikerne har udnyttet ventetiden til sætte tryk på protesterne ved at arrangere underskriftindsamlinger. I flertal.

”Bevar buslinje 150S nord for Gl. Holte” hedder den ene. Den er sat i verden af en venstrepolitiker fra Hørsholm, Anne Ehrenreich og ” Red linje 150S nord for Gl. Holte”, der er Det Konservative Folkepartis pendant. Samlet har de to underskriftindsamlinger i skrivende stund (onsdag morgen, red.) hhv. 775 og 1.878 underskrifter. En del sikkert med overlap, men tords alt en solid opbakning til at bevare den populære og for mange nødvendige buslinje.

Sam- eller modarbejde

Men, når nu politikerne er enige om, at buslinje 150S skal reddes, hvorfor arbejder de så med to underskriftsindssamlinger? Var det ikke bedre at trække på samme hammel? Det er en sag som vi står sammen om på tværs af kommunerne. Det er en konservativ partikollega der oprettede den første underskriftsindsamling, men der er efterhånden flere underskriftsindsamlinger. Det er jo kun godt, at flere engagerer sig i sagen. Vi står også sammen på tværs af partierne. Jeg delte f.eks. en underskriftsindsamling opretter af Venstre i Hørsholm. Forleden var jeg på Kokkedal Station og lave kampagne for bevarelse af bussen. Her deltog både konservative og venstrefolk. For det er sagen der er den vigtigste - ikke partiet. Derfor er jeg også glad for det samarbejde jeg har haft med Randi Mondorf i denne sag,” siger Christoffer Buster Reinhardt.

Randi Mondorf har også været på gaden og hun er enig i, at man sikkert godt kunne have fundet fælles fodslaw, hvis det kommet op.

”Jo, jo, det kunne det da. Det kunne vi sikkert godt have fundet ud af,” siger hun til spørgsmålet om det ikke kunne have været en god idé med en fælles underskriftindsamling.

Bussen kører indtil videre

En foreløbig beslutning om, hvilke busser og hvor mange af dem, der skal køre for regionens midler er på dagsordenen den 6 . marts, når regionens forretningsråd træder sammen. Og selv om ingen af de to lokale regionsrådspolitikere vil love noget, så ser det lovende ud for 150S.

”Man skal være forsigtig med at love noget, men der er en stemning og et momentum i den her sag. Man vælger jo sine kampe med omhu og den her er opbakning til. Så jeg er positiv. Men vi ved ikke noget før den 6. marts når forretningsrådet mødes. Men min klare opfattelse er, at der er bred opbakning i Venstres gruppe, til at redde 150S,” siger Randi Mondorf.

”Vi har arbejdet sammen indtil videre om det her med 150S og jeg vurderer, at 150S ikke er i fare i 2019,” siger Christoffer Buster Reinhardt.

Publiceret: 28. Februar 2018 11:45
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt