Høsterkøbs målscorer Claes Weitrau afdribler Snekkerstens ditto Sencar Dolar.

Høsterkøbs målscorer Claes Weitrau afdribler Snekkerstens ditto Sencar Dolar.

Fodbold:

Hug til Høsterkøb

Snekkersten satte en stopper for HFK's mikroskopiske håb om at blande sig i forårets oprykningsspil til Serie 3.

Af
Tekst & fotos: Lars Olrik

Kravet til Høsterkøbs bedste fodboldmandskab i Serie 4 var klart, da man hjemme tog imod Snekkersten, som indtog rækkens 3. plads.
Kampen skulle vindes, og man skulle samtidig sætte sin lid til, at naboerne fra Skjold Birkerøds 3. hold ville besejre Kokkedal, hvis man ville undgå at havne i det noget tristere nedrykningsspil.
Allerede efter seks minutter stod det imidlertid klart, at der skulle spilles op ad bakke, da Snekkerstens Mehmet Acikel med en dybdestikning kunne spille frontløber Kasper Petersen fri til scoring.
18 minutter senere var den gal igen, da gæsternes Lasse Hjermind brød igennem på højre flanke og fandt en umarkeret Sencar Dolar, som fra kanten af feltet sendte 2-0 fladt ind i det lange hjørne.
Til trods for den kolde spand vand fik Høsterkøb nu bedre greb om spillet og havde et par udmærkede muligheder til Mike Christensen, inden Claes Weitrau tog sagen i egen højrefod efter 42 minutter og bankede kuglen over Snekkerstens målmand Jesper Hansen med et dommedagsdrøn fra 25 meters afstand.
2-1, og drengene fra østsognet levede endnu.

Forsvarskoks lukkede kampen

Der var imidlertid ikke spillet mere end fire minutter af 2. halvleg, før odds igen ændrede sig negativt i Høsterkøbs retning.
Efter et gigantisk klumpspil, hvor ingen rigtig kunne beslutte sig for, hvem der skulle sparke væk, endte bolden for fødderne af Snekkerstens Adam Isherwood, og han kunne på grænsen til det lille felt bringe sit hold på 3-1 med en kølig inderside.
Herefter gik opgøret ind i en fase, hvor der i højere grad blev gået til vaflerne end spillet poleret bold. En fornøjelse var det i den forbindelse at følge dommer Mike Thomassen, der tillod spillerne at gå lige præcis til grænsen og evnede at kommunikere sig ud af potentielt vanskelige situationer uden at uddele et eneste kort.
Kort måtte Høsterkøb dog erkende at være kommet til, da Thomassens sidste fløjt lød.
Gejsten og arbejdsviljen kunne der ikke udsættes noget på, men man tabte til et på dagen bedre hold, som nu kan gå til vinterpause med oprykningsspil i vente, mens de blåblusede Høsterkøbere må forberede sig på at skulle ud at forsvare pladsen i Serie 4.

Man of the match: John Christiansen

I en kamp, hvor der til stadighed blev lagt et stort pres på Høsterkøbs to backs, fordi Snekkersten bredte spillet godt ud og havde hurtige kanter, gik 31-årige John Christiansen forrest med fight, forudseenhed og godt timede indgreb. Trods et væld af direkte dueller blev han ikke sat af én gang og clearede desuden en ellers klar scoring med hovedet, da keeper Kim Brügge var passeret.

Kampfakta

Herrer, Serie 4 Høsterkøb FK – Snekkersten 1-3 0-1: Kasper Petersen (6,) 0-2: Sencar Dolar (24,) 1-2: Claes Weitrau (42,) 1-3: Adam Isherwood (49.) Dommer: Mike Thomassen (glimrende.)

Publiceret 01 November 2010 09:00

SENESTE TV