Nu bliver Tri-ruten droppet

Naboerne til den planlagte tri-rute har protesteret i årevis. Nu bliver ruten droppet. Søllerød Sø er uegnet til svømning og kan ikke renses på forsvarlig vis.

Af
Thomas Schiermacher

Rudersdal Kommunes planlagte projekt om at etablere den første permanente tri-rute i Danmark er droppet.
Tri-rute-n, der skulle have været anlagt i Søllerød er siden forslaget så dagens lys blevet mødt med massiv kritik fra lokale på grund af den øgede cykeltrafik og den svømmeaktivitet i Søllerød sø, der ville komme ud af projektet.
Tri-ruten blev vedtaget med et lille flertal i 2014: Dengang stemte Dansk Folkeparti, Konservative, Liberal alliance, Lokallisten og Enhedslisten stemte dengang imod, mens Venstre og Socialdemokratiet, samt Radikale bakkede projektet op. Nu bliver ruten droppet i i året, hvor kommunalbestyrelsen er på valg. Det sker efter al sandsynelighed på det kommende møde i Kultur- og Fritidsudvalget, der afholdes onsdag d. 8. februar.

Vandkvaliteten for dårlig

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Daniel E. Hansen udtaler i en pressemeddelelse, at:
“Den fremførte bekymring har naturligvis gjort indtryk, og når det nu viser sig, at vi alligevel ikke kan opnå den badevandskvalitet i søen, som det var forudsat, er det klart, at vi må skrinlægge projektet.” Formanden for Miljø- og Teknikudvalget Court Møller, stemmer i:
“Vi har fortsat en vision, om at genskabe vandkvaliteteten i vores søer og vandløb. Men de teknikker, som hidtil har været anbefalet som middel, anses ikke længere for værende fornuftige. Det har desværre alvorlige konsekvenser - ikke kun for gennemførelse af tri-ruten, men også for vores projekt om at tilføre oprenset vand af drikkevandskvalitet til vores søer og vandløb fra det fælles kommunale renseanlæg - Mølleåværket.”

Man kan godt bade i Søen, men ...

Man kan sagtens bade i Søllerød Sø. Der er dog perioder på året, hvor Søllerød Sø
Kristine Thrane:” For mig som lokalbeboer er det klart, at en god badevandskvalitet hele året er noget jeg værdsætter. Mange lokale borgere ynder at bade i søen – og det kan man godt – men desværre betyder søens generelle økologiske tilstand, at der er dele af året, hvor badning enten frarådes eller skal ske med forsigtighed. Hvis søen skal bruges til en offentlig tri-rute, så har det hele tiden været med en forventning om, at søen også kunne anvendes i de lune sommermåneder. Nu ved vi, at vi ikke kan opnå den nødvendige vandkvalitet med de teknikker vi har til rådighed lige nu, hvorfor det samlet set er den rigtige beslutning af skrinlægge projektet.”
 

Politisk nederlag

Kenneth Birkholm fra Konservative er glad for, at projektet er droppet. 
“Det politiske nederlag vil man ikke tage. Så nu er man nået frem tildet med vandkvaliteten. Vi er ligeglade med, hvad man bruger som årsag. Bare den bliver droppet,” siger han.
Elisabeth Ildal (LA) har samme holdning til den forkætrede tri-rute.
“Dengang det blev forelået stemte jeg nej. Jeg er glad for det ikke bliver til noget. Jeg har altid ment det var et prestigeprojekt. Der er ingen der kan plaske rundt i alger og bruge en tri-bane der er forkerte mål til noget,” siger hun.
#rudersdalvalg
 

null

Publiceret 05 February 2017 19:15

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV