Adventure Camp med fuld knald på

Hvis du tror en ferieaktivitet arrangeret af spejdere er bålhygge og knob, så tro om igen. Der er knald på

Af
Thomas Schiermacher

Jeg kommer lige til tiden.

Jeg kan høre der bliver kaldt til samling og jeg følger bare efter strømmen af børn, der alle sammen har forskelligt farvede bånd på. De stiller sig i en kæmpe rundkreds og de voksne kalder til orden.
der skal deles hold. Der skal foregå et eller andet og hver voksen tager en farve. Kristina Jakobsen er den voksne og hun vælger sin:
”Orange”, svarer hun og alle de børn med orange bånd løber hen til hende.
Så er der afgang til boldbanen og her er der overraskelser. Ud over, at ungerne skal kæmpe et blodigt slag om at samle skumgummiklodser til deres hold, stjæle dem fra hinanden mens de løber spidsrod mellem hinanden og vanvittigt udklædte spejderledere med musikken hamrer ud af en kæmpe højtaler. Det er 'I like to move it' og 'Macarena', der med bas og styrke får boldpladsen til at vibrere, mens børnene hviner, spejderledere råber og kører stemningen op og en ung man i en (lidt for stram) velourdragt danser og 'plukker æbler' i flot stil inde i midten af cirklen.
Jeg havde hjemmefra forberedt mig på, en stille tur. Spejdere. Hvor vildt kan det være? Men jeg skal love for, at der er gang i den når Birkegruppen arrangerer Adventure Camp som deres sommerferieaktivitet til børn mellem 8-12 år i Rudersdal. Campen er arrangeret af de blå spejdere i Birkerød fra Birkegruppen, og i år var det syvende gang at
Adventure Camp løber af stablen. Jeg lusker af i et ophold i legen. Jeg får nok af 'Macarena', og der er opgaver hjemme på skrivebordet, men ungerne – de ser ud som om de slet ikke er færdige med lege og løjer, og inden jeg når p-pladsen og får sat i mig ind i bilen, kan jeg høre musikken starte igen. Der er gang i en ny runde. Jeg håber 'Orange' vandt.
Læs mere om Birkegruppen på birkegruppen.dk.

Publiceret 06 July 2017 19:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV