Sommerkoncerterne er over Rudersdal

Billetsalget til Rudersdal Sommerkoncerter 2017 er startet

Der er verdensnavne på programmet, når Rudersdal Sommerkoncerter markerer 100-året for Den Russiske Revolution.
Festivalen har indledt et samarbejde med musikforlaget Hans Sikorski, der udgiver den bedste russiske musik. Det er derfor lykkedes at få Lera Auerbach til at gæste sommerkoncerterne som årets internationale festivalkomponist.
Hun viderefører den vægtige russiske musikarv fra Shostakovich og Schnittke og har høstet verdensomspændende anerkendelse for sine udtryksfulde kompositioner.
Oplev bl.a. klavertrioen “This Mirror Has Three Faces” på Vedbæk Station, hvor Ensemble Nordlys spiller et helt russisk program, der også inkluderer klassikere af Tchaikovsky og Rachmaninov.
Også på musikersiden kan Rudersdal Sommerkoncerter præsentere det ypperste fra Rusland. Trompetvirtuosen Sergei Nakariakov optræder i et brilliant program sammen med sin duopartner, den anerkendte pianist, Maria Meerovitch. Koncerten er i Gl. Holte Kirke og transmitteres af DR P2.

Violin+ – en minifestival i festivalen

8., 10. og 13. august sættes violinen i perspektiv.
I Høsterkøb Kirke kan man høre både den moderne violin og barokviolinen i følgeskab med knipsede strengeinstrumenter, guitar og cembalo. Kunstnerne er den anmelderroste Duo A Corda fra Norge samt to af vores bedste hjemlige musikere, barokviolinisten Jesenka Balic Zunic og cembalisten Lars Ulrik Mortensen. Programmet spænder fra Zigeunerweisen til liflig barokmusik.
På Elleslettegård spiller violinen sammen med ”storebror”, celloen, og et instrument af en hel anden art, nemlig accordeon. Violinisten Christine Pryn og cellisten Carl-Oscar Østerlind optræder sammen med Duo Askou//Andersen. Musikken er af Dvorak, Händel, Stravinsky og Gubaidulina.
Koncerten på Vor Frue Kloster er et must for alle violinfans. Her kan man høre ikke mindre end fire violinister, der optræder både sammen og hver for sig. Fra Polen kommer Szymon Krzeszowiec og Marcin Markowicz, som får følgeskab af finske Kreeta-Julia Heikkilä og danske Christine Pryn. Hør bl.a. Ysayes romantiske sonate, hvor violiner lyder som et helt orkester, og oplev violinen i surround sound, når alle fire opfører Cyclic Piece af Rafal Augustyn i klostrets gård.

RUDERSdal!

Den ligger jo lige til højrebenet. Poul Ruders skal naturligvis spilles i RUDERSdal, og det bliver han i den grad som årets danske festivalkomponist.
Der er flere uropførelser på programmet. Ved åbningskoncerten på Næsseslottet uropfører Ensemble Nordlys “Tattoo for Four” og spiller derudover danske klassikere fra guldalderen af Gade og Hartmann.
I Vedbæk Kirke uropfører pianisten Kristoffer Hyldig nogle af Ruders' klaveretuder. Koncerten præsenterer klaveret over for harpen, som spilles af DR Symfoniorkestrets nye stjerneharpenist, amerikanske Zachary Hatcher. De to strengeinstrumenter har mange ligheder, men dog en helt forskellig klang. Oplev dem sammen og hver for sig i musik af Ravel, Rachmaninov, Carl Nielsen m.fl.

Kammermusik, kor og klezmer

Vidste du, at Carl Nielsen var en begejstret bilist? Hør historien på Sommer's Automobile Museum, hvor Copenhagen Saxophone Quartet giver koncert. I pausen fortæller Torben Enghoff om bogen “Carl Nielsen - et overblik”, og museumsejer Ole Sommer fremviser en bil fra Nielsens tid.
Programmet indeholder også musik af bl.a. Bach og den russiske romantiker, Aleksandr Glazunov.
Kontrastkoncerten, hvor modsatrettede klange og udtryk sættes over for hinanden, var en stor succes sidste år. Nu er der igen mulighed for at opleve usædvanlige kombinationer.
Hvad er det modsatte af korets syngende toner frembragt af luft? Det må næsten være lyden af slag mod forskellige materialer, med andre ord: slagtøj. Kammerkoret Camerata og slagtøjsspilleren Patrick Raab optræder sammen i Søllerød Kirke.
“Holy Minimalism” er betegnelsen for den skønne rolige kormusik, der maner til fordybelse og eftertanke. Værkerne kædes sammen til en helhed af mellemspil for slagtøj, skrevet af den fremtrædende svenske komponist, Tobias Broström.
Traditionen tro afsluttes Rudersdal Sommerkoncerter med en festlig familiekoncert med Mazel Klezmer Band. Tag madkurven med og nyd den stemningsfulde musik i Langkærgaards lade.

Publiceret 12 July 2017 11:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV