UEFA har kig på Rudersdal :

I spil som vært ved EM i fodbold

UEFA har kig på Rudersdal med henblik på at placere en såkaldt Team Base Camp i Rudersdal ved Fodbold EM 2020

Af
Anne Dahl Kristensen

I sommeren 2020 skal Europamesterskabet i fodbold igen afgøres, og planen for dette mesterskab er, at det skal afvikles samtidigt i 13 forskellige europæiske lande. Blandt andet skal der afvikles fire kampe i Danmark, nærmere betegnet i Telia Parken i København. Og det betyder samtidig, at en del af mesterskabet måske rykker til Rudersdal.
I hvert fald har DBU på vegne af UEFA henvendt sig til kommunen, med det formål at få undersøgt, hvorvidt der kan placeres en såkaldt Team Base Camp i Rudersdal Kommune.
Sagen skal behandles i Kultur- og Fritidsudvalget på onsdag, og af dagsordenen fremgår det, at DBU og UEFA finder faciliteterne i Rudersdal Kommune egnede til formålet.

Positivt for Rudersdal

Konkret er situationen den, at UEFA søger fire værtsbyer i Danmark, som hver skal have ét af de 24 deltagerhold boende under fodbold EM i 2020. De skal indlogeres i en såkaldt Team Base Camp, hvor fodboldspillerne skal bo og træne i op til seks uger i løbet af sommeren 2020. Og som led i udvælgelsesprocessen har UEFA været på besøg i Danmark og set nærmere på de faciliteter, som DBU har anbefalet dem. I den forbindelse er Rudersdal Kommune kommet i spil.

Fik du læst: Indbrudstyvene havde travlt i weekenden

“UEFA ser store muligheder i Birkerød Stadion i en kombination med Comwell Holte, og er også interesseret i at anvende Rundforbi Stadion som alternativ til Lyngby Stadion og Birkerød Stadion, og det så i en kombination med Skodsborg Kurhotel,” fremgår det af dagsordenen.
Og skulle det lykkes, er det en positiv begivenhed for kommunen, vurderer borgmester Jens Ive:
“Vi har jo ikke haft en lignende begivenhed siden VM i landevejscykling tilbage i 2011. Så hvis det lykkes, vil vi være mere end begejstrede,” lyder den korte kommentar fra Jens Ive (V).
Og samme melding kommer fra formanden for Kultur- og Fritidsudvalget.
“Det vil være en kæmpe gevinst for vores kommune at få sådan en aktivitet hertil. Det vil skabe et helt særligt fokus og en helt særlig stemning, som kun er mulig ved helt store sportsbegivenheder. Så det er bare en super god sag for Rudersdal”, siger Daniel E. Hansen (V).

Flere krav skal opfyldes

Der stilles naturligvis en række krav til de forskellige Team Base Camps. Og kravene lyder blandt andet:
- Der skal stilles en træningsbane til rådighed i perioden.
- Banen skal leve op til UEFA standarder.
- Alle reklamer på og omkring banen skal afdækkes
- Af sikkerhedsmæssige årsager skal træningsområdet indhegnes og området sikres med vagter
- Faciliteter, udstyr og omklædningsrum skal leve op til UEFA standarder.
- Der skal eksistere eller opbygges et midlertidigt mediecenter, medietribune og mixed zone.
- Der skal findes et 4- eller 5-stjernet hotel i nærheden af træningsbane, placeret i et naturskønt roligt område uden for byen.
Ligeledes er der opstillet en række krav til hotellet, som lyder:
- Gerne et mindre hotel med minimum 50 værelser, så hele hotellet kan reserveres.
- Placering højst 20 minutter med bus og gerne i gåafstand til træningsbanen
- 10 lokaler til mødeaktivitet, dopingkontrol, massage, mediecenter og lignende.
- Pool, spa og træningscenter.
Ifølge dagsordenen for onsdagens møde i Kultur- og Fritidsudvalget har kulturområdet været i dialog med de foreninger, der vil blive direkte berørt på de to stadions.
“Foreningerne er positive i forhold til at placere Team Base Camps, dog under forudsætning af, at de i perioden kan afvikle træning og kampe i passende rammer, og at fodboldklubberne opnår en lokal “reach out-effekt” ved at have EM-hold på det lokale stadion i en længere periode,” står det i dagsordenen.
Medlemmerne af Kultur- og Fritidsudvalget skal på onsdag tage stilling til, hvorvidt Kulturområdet skal bemyndiges til at indgå en aftale med UEFA og DBU om placering af Team base Camp på Birkerød Stadion og/eller Rundforbi Stadion.

Publiceret 28 November 2017 09:30

SENESTE TV