Ildsjæle fik reddet såret svaneunge

En svaneunge havde fået en fiskekrog i munden og fiskesnøre om halsen i Birkerød Sø

Af
Anne Dahl Kristensen

Fredag eftermiddag modtog vi her på redaktionen et nødråb fra Dyrenes Beskyttelse, Område Nordsjælland. Foreningen efterlyste hjælp til at få reddet en stor svaneunge, som svømmede rundt i Birkerød Sø med en fiskekrog i munden og fiskesnøre rundt om halsen. Vi delte opslaget på redaktionens Facebookside, og efterfølgende meldte flere borgere sig på banen, så der lørdag formiddag var mandskab nok til at sætte gang i redningsaktionen.
Og heldigvis endte aktionen med et positivt resultat, selvom der også var komplikationer undervejs.
Jesper Østerby fra Holte var mødt op og stillede sin båd til rådighed. Der blev sat en lille motor på, som dog satte ud. Men en nabo kom til undsætning med en pagaj, så redningsmandskabet kunne nå frem til svanen, der havde gemt sig i sivene. Det lykkedes at få indfanget svanen, som efterfølgende blev kørt til Valby Vildtplejestation. Ligeledes blev svanen tilset af en dyrlæge, som efter røntgenbilleder kunne konstatere, at der ikke var flere fiskekroge i halsen på den arme svane.
Svaneungen bliver nu plejet indendørs, imens den kommer sig og bliver fedet op. Og når den er frisk igen, bliver den igen sat ud i naturen.

De modige redningsmænd- og kvinde. Privatfoto

De modige redningsmænd- og kvinde. Privatfoto

Publiceret 18 December 2017 16:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV