I Søllerød holder private vagter indbrudstyvene ude

Et vagtværn i Søllerød har fået tyvene til at fravælge området

Af
Thomas Schiermacher

Indbrud Henrik Schnipper har været udsat for indbrud to gange. Det ene skete, mens hans partner Katrine Helt Schaarup var hjemme og i færd med at lægge parrets to børn i seng. I mens brød tyvene ind og hans kæreste jog dem ud af huset. Kort efter kom Henrik hjem. Han ringede til Politiet, men de havde ikke tid til at komme. Heller ikke da han ringede igen senere samme aften. Tyvene var vendt tilbage og stod ude på den lille villavej i Søllerød. Henrik kunne se dem, men der var ingen ledige vogne. Det fortalte den fortørnede familiefar til rudersdal Avis kort efter begivenhederne tilbage i januar 2017. Politiet kom først timer senere og gav Henrik Schnipper og hans hustru beskeden, at det skyldtes manglende ressourcer.
“Når betjente i politiet står her hos os og fortæller, at de ikke har ressourcerne, så er det jo sådan det er. Så burde politikerne tone rent flag og sige det som det er. At de prioriterer det ene over det andet,” siger han.
Henrik Schnipper følte sig svigtet af ordensmagten.
“Jeg stod i en situation, hvor jeg ringede 112. Det har jeg kun gjort den ene gang i mit liv. Og så kommer politiet ikke,” fortalte Henrik Schnipper om episoden.
Skuffelsen fik familiefaderen til at tage sagen i egen hånd. Han organiserede sammen med andre i området en ordning, hvor vagtfirmaet Securitas begyndte at patruljere. Godt 100 husstande fik han og folkene bag ordningen til at deltage.
Nu patruljerer Securitas og effekten har været tydelig. Selv om der ikke er valid statistik Det har nedbragt antallet af indbrud i netop dette område. Vagterne kører både dag og nat og på de veje, hvor mere end 2/3 dele af husstandene er med i ordningen bliver der sat et skilt op til skræk og advarsel for potentielle indbrudstyve.
Det virker
Ordningen trådte i kraft i begyndelsen af 2017 og i september havde der, ifølge Henrik Schnipepr, ikke været et eneste indbrud i området, der ellers normalt er et af tyvenes foretrukne.
”Det, der er sket er at der de sidste mange måneder er, at der så vidt jeg ved kun har været tyverier fra biler. Det er slemt nok. Men det positive er, at jeg ikke har hørt om indbrud eller røverier overhovedet. Så det har helt sikkert haft en effekt,” sagde Henrik Schnipper dengang.
Politidirektør i Nordsjællands Politi Jens-Christian Bülow bekræftede dengang, at der var belæg for at sige, at vagtordningen havde en positiv effekt.
“Vi glæder os over, at der ikke har været indbrud i området omkring Lyngdalen. Jeg har nogle tal, der viser, at der i området i 2015 var syv indbrud og det dobbelte – 14 - året før,” sagde politidirektøren.

Derer sat skilte op til skræk og advarsel for tyvene. Foto: Thomas Schiermacher

Derer sat skilte op til skræk og advarsel for tyvene. Foto: Thomas Schiermacher

null

Publiceret 18 January 2018 08:00

Rudersdal Avis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Rudersdal Avis
SENESTE TV