Søllerød Kirke blev ligesom Birkerød Kirke bygget, da kristendommen indførtes omkring år 1000.
Søllerød Kirke blev ligesom Birkerød Kirke bygget, da kristendommen indførtes omkring år 1000.
Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Rudersdal i Middelalderen

Foredrag ved tidligere museumsleder Niels Peter Stilling om, hvordan egnen blev befolket

Middelalderen i Rudersdal er titlen på foredraget 14. november omhandlende 'Rudersdal i Danmarkshistorien' - frem til reformationen.

'Rudersdal i Danmarkshistorien' er titlen på tidligere museumsleder ved Søllerød Museum, Niels Peter Stillings kommende værk. Første del vil omhandle 'De første 10.000 år'. Tirsdag 14. november holder Niels Peter Stilling foredrag i Historisk-Topografisk Selskab for Søllerødegnen. Foredraget finder sted kl. 19.30 i Søllerød Sognegård.

Foredraget tager sin begyndelse, hvor de første mennesker vandrede ind i den egn, man nu kender som Rudersdal Kommune. Det begyndte med helligstederne Nærum og Virum, de første religiøse centre. Senere, da kristendommen indførtes omkring år 1000, byggedes kirker bl.a. i Birkerød og Søllerød. Endelsen på disse navne røber, at de er blevet givet i forbindelse med rydninger af skovene, så man kunne bruge jorden til opdyrkning. 1100-tallet bragte store ændringer, biskop Absalon greb ind, og de oprindelige trækirker blev efterhånden til de kirker af sten, som stadig står som monumenter i landskabet.

Men bispen byggede ikke kun kirker - også bispeborge skød op, bl.a. i Hjortholm (ved Frederiksdal) ned til Furesøen. Arrangør er Historisk-Topografisk Selskab for Søllerødegnen. Alle er velkomne.

gs

Publiceret: 09. November 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis

ANNONCER
Se flere