1. januar 2018 overgår Bakkehuset officielt til at være et brugerstyret hus. Det markeres med en fest 6. januar, hvor alle er velkommen. Arkivfoto
1. januar 2018 overgår Bakkehuset officielt til at være et brugerstyret hus. Det markeres med en fest 6. januar, hvor alle er velkommen. Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Så er der fest - Bakkehuset overgår til brugerstyring - Det bliver fejret

Siden sommeren 2016 har en arbejdsgruppe fra Bakkehuset i Vedbæk samarbejdet intenst med Rudersdal Kommunes Ældreområde om projektet med at omdanne Bakkehuset til at være et brugerstyret sted. Begyndelsen var ikke uden vanskeligheder, og mange uforudsete problemstillinger er dukket op hen ad vejen. Men skridt for skridt er problemerne blevet løst i et konstruktivt samarbejde og med god, professionel hjælp og inspiration fra en proceskonsulent. Det skriver styregruppen i en pressemeddelelse.

Det betyder, at fra 1. januar 2018 stiller Rudersdal Kommune Bakkehuset og den omliggende parklignende have vederlagsfrit til rådighed for pensionister i Rudersdal Kommune. Kommunens nyansatte husleder har ansvaret for ejendommens daglige drift, og de velkendte cafémedarbejdere vil fortsat sikre standarden i husets hyggelige café.

Ny begyndelse fejres

Til at styre Bakkehusets aktiviteter fremover har husets brugere stiftet Foreningen Bakkehuset i Vedbæk. Dennes bestyrelse vil sammen med huslederen, cafémedarbejderne og knap 80 frivillige sørge for, at aktiviteterne i det populære hus kan forsætte og suppleres med nye. Hvis man vil deltage i en af aktiviteterne, motion, kreativitet m.v., forudsætter det medlemskab af foreningen. Man behøver dog ikke at være medlem af foreningen for at spise i caféen eller hygge sig i dagligstuen med en kop kaffe og en avis.

For at markere overgangen til den nye brugerstyrede model, holder Bakkehuset en fest lørdag 6. januar kl. 14-18. Her vil borgmester Jens Ive officielt 'indvie' det nye Bakkehus. I dagens anledning vil hele huset være åbent med arbejdende værksteder, medlemsboder, underholdning og lidt let til gangen.

Alle er velkommen til at deltage.

adk

Publiceret: 22. December 2017 09:30
Leveret af Roskilde Avis

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Rudersdal Avis