For Peter Trolle Bonnesen fra Birkerød er den ultimative barndomsdrøm gået i opfyldelse. Han kan nu kalde sig professionel volleyballspiller og smashe ind i en af verdens stærkeste ligaer.

For Peter Trolle Bonnesen fra Birkerød er den ultimative barndomsdrøm gået i opfyldelse. Han kan nu kalde sig professionel volleyballspiller og smashe ind i en af verdens stærkeste ligaer.

Volleyball:

Kanonkontrakt til Bonnesen

Volleyballraketten og Birkerød-borgeren Peter Trolle Bonnesen skifter til de mangedobbelte tyske mestre og Champions League-vindere VfB Friederichshafen

Af
Af Lars Olrik

Han har i sagens natur svært ved at få armene ned, når han spiller bold... Nu har han også god grund til at hæve dem uden for banen. 19-årige Peter Trolle Bonnesen, der er søn af den tidligere herrelandsholdstræner Michael Trolle, har således præsenteret sig selv og sine evner så godt ved en prøvetræning i VfB Friederichshafen, at klubben har indlemmet ham på holdet. Den unge diagonalangriber hentes til Friederichshafen, netop som klubbens stamspiller på Peters plads, Anastasios Aspiotis, er ude med en skade, og selv om grækerens pause ikke er grunden til, at Peter er blevet tilknyttet klubben, ligner det held i uheld for danskeren i form af kort vej til fast spilletid. Peter, der gennem mange år har repræsenteret Gentofte Volley herhjemme, var allerede som 15-årig i udenlandske klubbers søgelys og blev blandt andet for fire år siden inviteret til italienske Treviso på træningsophold.

Tilfreds træner ser stort potentiale

Sin unge alder til trods kan Peter skrive flere gange dansk mester med Gentofte på sit CV, lige som han også har været omkring alle ungdomslandsholdene. Det er således en spændt atlet med baggrund og ballast i orden, der for alvor tager fat på eventyret, når Friedrichshafen den 15. oktober starter Bundesligaen op mod Meister Berlin Recycling. "Efter tre ugers prøvetræning vidste jeg, at jeg lå udmærket til," fortæller Peter. "Da jeg så med et glimt i øjet fik at vide, at jeg godt kunne se at komme af sted til en fotosession med holdet, vidste jeg, at drømmen var gået i opfyldelse... Jeg fik lov til at blive." At det blev tilfældet, er der ifølge træneren for VfB Friederichshafen, Stelian Moculescu, flere gode grunde til. „Peter er ung, sjældent talentfuld og har kun volleyball i hovedet," påpeger han. "Han har desuden en rigtig god bagage med fra Danmark, og den kan vi nu bygge videre på i bestræbelserne på at udvikle en klassespiller. Heldigvis er han både lydhør og lærevillig, hvilket i høj grad vil hjælpe ham i processen," slutter Moculescu, der glæder sig over tilgangen af 206 centimeter dansk dynamit.

Publiceret 09 October 2012 00:05

SENESTE TV