Rudersdal Håndboldklubs U16-årganges 1. hold kom, så og sejrede endnu engang, da Teramo Cup i Italien blev erobret.

Rudersdal Håndboldklubs U16-årganges 1. hold kom, så og sejrede endnu engang, da Teramo Cup i Italien blev erobret.

RHK genvandt titlen i Teramo

Rudersdal Håndboldklubs talentfulde U16-drenge sikrede sig endnu en meriterende turneringssejr i Italien, mens deres jævnaldrende piger røg til tops for andet år i træk

Af
Af Lars Olrik

Hvis den italienske by Teramo bliver fremtidens foretrukne ferieby for Rudersdal Håndboldklubs unge spillere, er det fuldt forståeligt.
Drengene kom således til en af verdens største ungdomsturneringer som forrige års vinder, mens pigerne stillede op som forsvarende mestre.
RHK's amazoner tromlede således gennem såvel gruppespil som vind-eller-forsvind-kampe og endte med at gennemhøvle deres taiwanske modstandere med hele 22-8 i finalen til stor begejstring for klubkammeraterne på sidelinjen.
For drengene var der imidlertid dømt lidt mere neglebideri på vej til triumfen.
Første opgør blev vundet overbevisende med 18-7 over italienske Camerano, og sejren blev fulgt op med 16-14 over spanske Urduliz efter et ganske lige opgør.
Tredje kamp fik en noget alternativ optakt, da modstanderen Montevideo B fra Uruguay brokkede sig over boldens størrelse og fik medhold af dommerne, hvilket medførte, at der blev spillet med en mindre U12-bold.
Efter en lidt sløset start fik RHK'erne dog kontrol over tingene og vandt fortjent 11-5.

Finaleklar uden nederlag

Næste dag skulle der spilles hele to kampe, og efter 11-8 over polske ZaglebieLubin satte de lyseblå trumf på med 19-12 over Bouzonville fra Frankrig.
Dermed var man strøget igennem gruppespillet som ubesejret og stod nu over for Montevideo A i semifinalen.
Matchen udviklede sig til en gedigen gyser med skiftende føringer, og da uruguayanerne udlignede 15 sekunder før slutfløjt, røg man i forlænget spilletid.
Her blev Marc i målet rudersdalernes helt, da han havde en helt afgørende redning 15 sekunder før tid, så han og holdkammeraterne kunne stemple ind i finalen.
Den skulle stå mod endnu et polsk hold i form af Olimpic Banje.

Playmakeren sat på plads

De stærke østeuropæere kom med en kolossal fysik, der trykkede RHK voldsomt i kampens indledning, og de nåede at bringe sig i front med 5-2, inden Rudersdals trænerteam tog en time out, hvor taktikken blev ændret til en skæv 5-1, hvor forreste mand i særdeleshed stødte op på deres playmaker.
Den justering lod polakkerne ikke til at have modtræk overfor, og fra starten af 2. halvleg åd RHK sig mere og mere ind på dem.
Forsvaret stod stærkt, og i angrebet blev særligt fløjene sat flot op til scoring.
Midt i halvlegen overtog RHK føringen, og selv om Banje tog timeout, formåede de ikke igen at vende slagets gang.
Med sejrscifrene 17-15 var det således en flok ellevilde spillere, der sammen med kammeraterne som taktfast heppekor hele kampen igennem, kunne slippe jubelen løs.
Aftenen og natten blev brugt på velfortjent fest med både store bøffer og champagnesprøjt, så det var en flok klatøjede men glade RHK'ere, der dagen efter kunne vende næserne retur mod Danmark.

Publiceret 17 July 2015 19:57

SENESTE TV