På billedet ses alle de glade guld- og sølvvindere fra Birkerød.

På billedet ses alle de glade guld- og sølvvindere fra Birkerød.

Birkerød Squashklub vinder DM for 5. år i træk

Birkerød Squashklub var forsvarende mestre hos herrerne fra de foregående fire sæsoner, og gik ind til slutspillet med det mål at genvinde mesterskabet igen, samt genvinde det for damerne, som sidste år fik sølv.

Fredag blev semifinalerne spillet, og begge klubbens hold vandt. Damerne vandt uden besvær sin semifinale mod City Squash med 3-0, og herrerne vandt også uden besvær med 3-1 mod Skovbakken.
I finalerne lørdag stod holdene overfor Koldings damer og Herlevs herrer, og der var på forhånd lagt op til to meget spændende finaler.
Damerne stillede med Line Hansen, Cecilie Mayer og Caroline Lyng. På forhånd var nøglekampene 2. og 3. single, hvor Birkerød skulle vinde en af disse. Første kvinde på banen var Caroline Lyng, som i sin 3. single var oppe mod Koldings Sarah Lauridsen. Efter de to første sæt stod der 1-1 i sæt, og desværre tabte Caroline de to sidste sæt knebent. Næste dame på banen for Birkerød var Line Hansen, som var storfavorit i sin kamp mod Mathilde Lauridsen, og Line viste hvorfor hun er 11 gange forsvarende DM-vinder og vandt klart kampen 3-0. Sidste og afgørende kamp skulle så spilles med Birkerøds Cecilie mod Koldings Sally Skaarenborg. Efter 1-1 i sæt efter de to første sæt, tabte Cecilie desværre knebent de to sidste, selv om hun havde sætbold i begge sæt. Det betød, at det desværre at det igen ”kun” blev til sølv i år til Birkerøds piger, som stadig er et rigtig flot resultat af Birkerøds piger.
Hos herrerne stod Birkerød lige som sidste år over for Herlevs herrer, og der var også her lagt op til en spændende finale. Birkerøds 2. single Joel Makin lagde for mod Jesper Ratzer (VM-vinder i Racketlon) Joel vandt uden problemer klart 3-0 i sæt. Næste mand på på banen var Birkerøds 3. single Thomas Laursen mod Thomas Pilak. Thomas tabte sidst, og det var en af nøglekampene i finalen. Thomas fra Birkerød viste på dagen formidabelt godt spil og vandt klart 3-0 i sæt, og fik dermed revanche fra nederlaget sidst. Birkerøds 1. single Cameron Pilley (nr. 17 i verden) var storfavorit i sin kamp og vandt overbevisende 3-0 og afgav kun 14 point i alt i sin kamp. Dermed havde Birkerød allerede vundet guld inden den sidste kamp, som skulle spilles. Den stod mellem Christian Steffensen og Theis Houlberg fra Herlev (nyudnævnt landsholdspiller). Selv om kampen ikke havde indflydelse på slutresultatet var kampen vigtig, da Theis skulle bevise, han var berettiget til sin landsholdsplads, og Christian skulle vise, han måske burde have været udtaget. En tæt kamp endte dog med sejr til Theis i fem tætte sæt.

Hermed blev der skrevet videre på squashhistorien for flest guld vundet i træk, så klubbens målrettede og dedikerede arbejde virker og med tre individuelle guldmedaljer til klubbens juniorer (3 ud af 8) er der mange nye talenter på vej til fortsat at blive på toppen

På billedet ses alle de glade guld- og sølvvindere fra Birkerød.

Publiceret 26 April 2017 12:15

SENESTE TV